ASC Waterwijk gaat door met winnen, nu was Benschop het slachtoffer

Waterwijk heeft in de zaterdag 2e klasse B weer een mooie overwinning geboekt. De ploeg van trainer Ben Vis is kennelijk aan een eindsprint begonnen en wil graag hoog eindigen met natuurlijk een prijs. Bij Benschop wist men uiteindelijk met 1-2 te zegevieren.

Slappe vertoning.

De twee ploegen lieten in de beginfase geen stralend voetbal zien en was de inzet van Benschop het meest opvallend in deze fase. Waterwijk was geen schijn van vorige week tegen BFC maar kwam later wel beter in de wedstrijd. De fanatieke tegenstander vocht voor wat het waard was en Waterwijk had daar behoorlijk moeite mee. Later waren er wel wat kansen voor de Almeerders maar Tim Klaasen-Bos kwam niet tot scoren. ook was Gary Bouwmeester dicht bij een treffer maar zijn kopbal van dichtbij trof ook geen doel. Voor de rust werd er dan ook niet gescoord.

Mooi herstel.

In de tweede helft was Waterwijk wat meer in balbezit en maakte goed gebruik van de ruimte achter de achterste linie. Een vrije schop voor Waterwijk luidde de openingstreffer in, Douwe Willemars nam de bal snel en stuurde Klaasen-Bos weg, die op zijn beurt Gary Bouwmeester vond en hij Waterwijk op 0-1 zette. Later in de wedstrijd was het Tim Klaasen-Bos die ontsnapte en voor Waterwijk de comfortabele 2-0 inschoot. Niet veel later moest Barry Smitz met 2x geel gaan douchen en rook Benschop dat er misschien meer mogelijkheden kwamen. De druk werd groter en moest ook Waterwijk-doelman Gianni Hermans het veld verlaten met een zware blessure. Waterwijk met 9 man verder en wist de thuisclub in de slotfase toch nog de 1-2 te maken en kregen de Almeerders het nog moeilijk. Verder kwam Benschop uiteindelijk niet en was de overwinning voor Waterwijk een feit.

Voor de prijzen.

Trainer Ben Vis vond zijn ploeg de eerste helft niet goed spelen maar toen men in de tweede iets recht hadden gezet kwam het vertrouwde spel weer tot uiting : aldus Ben Vis die met zijn ploeg nog voor de prijzen wil gaan! Komende wedstrijd ontvangt men PVCV op sportpark Rie Mastenbroek.

Archieffoto: Gary Bouwmeester in actie tegen zijn oude club FC Almere, Bouwmeester scoorde voor Waterwijk de openingstreffer tegen Benschop.