Almere City lelijk onderuit tegen VVV

Almere City FC heeft maandagavond de subtopper tegen VVV Venlo verloren. Bij rust leidde de thuisploeg nog met 1-0. Door de nederlaag passeert VVV de Almeerders op de ranglijst. De ploeg van Pastoor staat nu op de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Sterke openingsfase Almere FC.

In de eerste helft was VVV Venlo in de eerste minuten heel even dreigend, maar al snel trok Almere City de regie volledig naar zich toe. Dit leidde tot kansen en de uiteindelijke 1-0 na 20 minuten voetballen.  Dit bleek ook de ruststand in het Yanmar stadion.

Fraai doelpunt.

In de 2e helft kantelde de wedstrijd volledig in Almere. In de 48e minuut kopte VVV spits Nick Venema ‘uit het niets’ de gelijkmaker binnen (en vierde vervolgens deze goal uitbundig tegen zijn oude club). Niet veel later (na 54 minuten) kwamen de gasten ook op voorsprong: Kees de Boer draaide zich knap vrij in de zestien en rondde bekwaam af: 1-2. Almere City was volledig de draad kwijt en na 61 minuten kwam VVV ook op 1-3: City FC werd volledig weggetikt in de eigen zestien en Martijn Berden haalde vervolgens de trekker over. Almere probeerde vervolgens terug te komen in de wedstrijd, maar had geen geluk: Duijvestijn schoot van dichtbij op de paal en Limbombe vond keeper Van der Gouw op zijn weg. Zo bleef het uiteindelijk 1-3 in Almere.