Waterwijk doet zichzelf tekort en verspeelt twee dure punten

In de zaterdag 2e klasse B heeft ASC Waterwijk geen drie punten aan het duel met PVCV over kunnen houden. In de slotfase moest men toezien dat de gasten alsnog met een punt weggingen uit Almere.

Kansen.

Een matig Waterwijk heeft zaterdag geen overtuigende wedstrijd gespeeld, de ploeg van trainer Ben Vis gaf in de beginfase drie grote kansen weg maar Watertijk-doelman Gijs Roelofsen behoedde zijn team voor erger. Waterwijk kreeg later veel speelruimte maar de eindpass was vaak niet goed en kon de tegenstander zich vaak weer herstellen. Na 30 minuten moest Pourchez zich laten vervangen door Lesley Vlieger en juist hij wist door goed doorzetten de 1-0 voor Waterwijk te scoren. Dit was ook de stand bij de rust.

Tegenvaller.

In het tweede bedrijf kwam Waterwijk veel beter in de wedstrijd en kwamen er ook kansen maar Vlieger die een mooie kans kreeg wist deze niet te verzilveren. Hierna nog meer scoringskansen voor de thuisploeg maar de score bleef ook nu weer uit. Waterwijk dacht de 1-0 stand te handhaven maar daar stak de tegenstander die deze wedstrijd niet zoveel mogelijkheden had in de slotfase een stokje voor. Uit een onnodig weggegeven hoekschop wist men alsnog gelijk te maken en floot de goed leidende arbiter even later af en had Waterwijk het aan zichzelf te wijten dat men maar een punt aan dit duel over hield.

Komende wedstrijd gaat Waterwijk op bezoek bij Victoria een directe concurrent voor de 2e periodetitel. Aanvang van het duel is dan 14:30 uur.