ASC Waterwijk gaat een spannend weekend tegemoet na winst op DESTO.

In de zaterdag tweede klasse B zit Waterwijk behoorlijk in de lift, de ploeg van Ben Vis kan a.s. zaterdag bij winst de 2e periode winnen en dat geeft recht op na-competitie betreft promotie richting 1e klasse.

Mooie combinatie

Tegen DESTO werd jl. zaterdag de eerste stap gezet en liet men de ploeg uit Utrecht puntloos uit Almere vertrekken. In de 11e minuut kwam Waterwijk  op voorsprong door Douwe Willemars die na een mooie combinatie met Gary Bouwmeester beheerst wist af te ronden. Het al gedegradeerde Desto  gaf Waterwijk goed partij maar kon vier minuten later niet voorkomen dat Waterwijk weer scoorde. Douwe Willemars gaf een gave voorzet op Lindo Pourchez en deze kopte fraai in:2-0. Waterwijk speelde het laatste kwartier van de eerste helft wat te nonchalant wat resulteerde in diverse corners voor de gasten, uit een van die hoekschoppen scoorde men dan ook de aansluitingstreffer :2-1. Nog voor de rust nam Waterwijk de hoop weer weg voor Desto door een doelpunt uit een fraaie vrije trap van Kaspersky:3-1.  Met deze stand ging ook de rust in.

Niet meer in gevaar

In het tweede bedrijf was Waterwijk geen moment meer in gevaar en wist men door een snelle actie van Lindo Pourchez die Ryannique Inge in staat stelde de 4-1 voor de Almeerders te scoren. Hier bleef het bij en kan Waterwijk volgende week met winst bij EDO(U) de tweede periode in de wacht slepen. Dat duel beging ook weer om 14:30 uur op sportpark Overvecht Noord.

archieffoto: Trainer Ben Vis is duidelijk tevreden over zijn pupil.