Periodetitel voor ASC Waterwijk vrouwen

De vrouwen van Waterwijk hebben het seizoen waardig afgesloten. Tegen de nummer 3 van de ranglijst HZM uit Huizen werd een  2-0 overwinning genoteerd.

Omdat de spanning voor de periode titel voor aanvang van de wedstrijd wegviel omdat concurrent Batavia eerder speelde en met 0-1 verloor, was de periodetitel al veilig gesteld voordat de bal aan het rollen werd gebracht.

Overwicht

De eerste helft had Waterwijk een overwicht, mede geholpen door een stevige wind. Al na 11 minuten opende Saskia Vermeulen de score. Nadat ze een voorzet van links vanaf de achterlijn geblokt zag schoot ze de bal met een prachtige boog in het zijnet bij de tweede paal :1–0. Huizen kwam niet veel over de middenlijn en Waterwijk hield het initiatief. De betrouwbare goalie van Huizen was vaker het eindpunt, zo werden schoten van Salwa Boultam en Jaimy Rooze knap gestopt. Na 33 minuten was het dan toch raak, Jaimy Rooze brak door en werd net binnen het strafschopgebied neergehaald. Het was Lisa Smit die vanaf elf meter overtuigend scoorde:2–0.

Veel duels

Na de rust een wat ander spelbeeld, een gelijk opgaande wedstrijd waar op het middenveld goede duels werden uitgevochten. Waterwijk was nog driemaal dicht bij een doelpunt,Jaimy Rooze schudde op snelheid de verdedigster van HZM van zich af en schoot goed in, opnieuw was het de keepster die fraai de bal stopte. Via een goede een-twee combinatie werd Joy Ugwa goed in stelling gebracht maar haar schot kon op het laatste moment geblokt worden. HZM zette daar een goed veldspel tegenover en was vaker op de helft van Waterwijk te vinden dan voor de rust, maar tot echte schoten op doel van Waterwijk wist het niet te komen. Het slotakkoord was weer voor Waterwijk, Geneva zette op rechts goed door en haar voorzet bereikte Jaimy Rooze die met een schot de lange hoek zocht maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal.

De eindstand werd 2-0 en de periodetitel en de tweede plaats op de eindranglijst (12 punten voor op nummer 3) zijn de mooie bewijzen van een heel goed seizoen. De ploeg gaat met goed vertrouwen naar de nacompetitie en zal graag  de promotie naar de tweede klasse afdwingen. .