Camera’s en gebiedsverboden na schietincidenten

Naar aanleiding van enkele recente schietincidenten laat burgemeester Franc Weerwind van Almere bewakingscamera’s plaatsen in Almere Poort en in de Kruidenwijk. Volgens de gemeente is daarmee vrijdag al begonnen. De komende week moeten alle camera’s in werking zijn.

Verder heeft de burgemeester naar aanleiding van de schietincidenten een aantal gebiedsverboden opgelegd. In een interview met Almere Deze Week zegt Weerwind dat deze zijn opgelegd “aan kernfiguren die nu zes weken niet meer in Almere mogen komen”. De gemeente wil dit zaterdag om privacyredenen niet verder toelichten.

Twee woningen in de Kruidenwijk zijn na de recente schietpartijen voor zes weken gesloten. Het is niet duidelijk of de ingestelde gebiedsverboden gelden voor de bewoners van deze panden of voor andere personen van wie vermoed wordt dat ze bij de schietincidenten betrokken zijn.

Weerwind zegt bij Almere Deze Week de maatschappelijke verontwaardiging over de schietpartijen van de afgelopen week te delen. De burgemeester zegt absolute veiligheid voor de omwonenden te willen scheppen. Er wordt volgens hem ook veel meer gesurveilleerd in de wijken.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door