Aan Mark Rutte, beste Mark | Column Tjeerd Herrema

Ik geef het op. Ik heb het echt geprobeerd om die 1,5 meter in omvang te bereiken en jouw advies om binnen te blijven heeft zeker geholpen. Misschien als dat met een jaar was verlengd, misschien had ik dan in de buurt gekomen, maar binnenblijven hoeft nu niet meer.


Maar het lukt me gewoon weg niet, echt. Ik ben er niet voor gebouwd en bytheway, beste Mark, mijn dokter raadde het ook af. “Don’t go there” zei ze nog. “Volg die man niet zo blindelings” met Chinees accent en die strenge afkeurende blik. Misschien ken je haar Dr. Corona Dolittletolate is haar nieuwe naam, Chinese volgens mij nog single maar misschien is ze meer van de vrouwen, dat terzijde. Als je van rijst houdt kan ik je haar nummer geven.

Maar Mark zullen we maar kappen met die 1,5 meter ongein het heeft nu lang genoeg geduurd en zo ik begrijp maakt het slachtoffers. 1,5 meter omvang past niet eens meer op de BMI-index, niet de oude, noch de moderne. En begrijp me goed ik zeg het niet om de spot te drijven met mensen met een maatje meer. Nee, die heb ik in mijn eigen vriendenkring. Daar gaat het helemaal niet over. Sterker nog daar heb ik me juist in de coronacrises eerder zorgen om gemaakt omdat de gevolgen van coronabesmettingen voor hun vele malen heftiger zijn. Daarom snap ik je oproep om aan de 1,5 meter te voldoen ook niet meer. Met de kennis van nu lijkt dat eerder onverantwoord. We moeten juist minderen en gezonder leven zeggen alle deskundigen, zelfs het RIVM van Jaap, je steun en toeverlaat,

Beste Mark, ik moet nu gaan, ga even hardlopen. Wees gerust met mijn hond, niet in groepsverband met van die losse contacten ook al ga ik dood van de huidhonger, dat mag je best weten. “Liever dood aan huidhonger dan aan het coronavirus”, zeg ik altijd als ik zit te chatten op een datingsite en misschien de liefde van mijn leven voorbij laat gaan.
Maar dat geeft niet Mark, ik doe het voor het groter belang dat mijn kleine leventje hier in Almere overstijgt.

Net zoals jij je al 10 jaar heroïsch wegcijfert voor het landsbelang en 14 jaar eerste man bent van die conservatieve padvindersclub. Ik hoop voor jou dat nu eindelijk je eigen tijd gekomen is. Dat je niet meer de Atlas van Nederland hoeft te zijn. Is het waar trouwens dat je een tattoe van jezelf als Atlas hebt laten zetten? Zou er alle begrip voor hebben en een goede tattoo staat nooit verkeerd op een man.
Ik hoop voor je dat je niet meer gebukt hoeft te gaan onder de diepste crisis die Nederland na de W.O. II meemaakt en waarvan jij de sporen nog verder hebt uitgediept. Dat je voortaan alleen maar hoeft te bukken voor een nieuwe liefde, als je haar hand vraagt aan haar Aziatische vader of zo of als ……. laat maar. Ik laat me weer eens meeslepen in mijn fantasieën. Ik gun je de vrijheid zo. Spreek je.

Groet Tjeerd

Geschreven door