FC Almere begint met verlies in eerste bekerronde.

Het is FC Almere niet gelukt om de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen winnend af te sluiten. De ploeg van trainer Charles Loots had zeker meer verdiend maar kwam de 1-0 achterstand tegen Benschop uiteindelijk niet meer te boven.

Beiden teams waren  het eerste kwartier goed aan elkaar gewaagd. In de 20e minuut was er een kans voor de thuisclub maar uit een hoekschop ging de poging hoog over. Almere kwam beter in de wedstrijd en dat leidde tot wat kansen maar er was geen zuiverheid in de afwerking. In de 27e minuut nam Benschop de leiding door Thomas Koense en leek Almere aangeslagen maar niets was minder waar en zette men de gasten flink onder druk en kreeg de defensie van Benschop het zwaar. Maar ondanks de mogelijkheden voor Almere ging de rust met 1-0 in.

Na de wissel nam Almere direct het heft in handen maar de kansen die men kreeg werden in deze fase niet benut. De druk werd nog  groter maar men wist het doel van Benschop weer niet te vinden. Ook had Tim Smit een mogelijkheid maar zijn inzet ging naast het vijandelijke doel. Benschop kwam hierna wel goed terug maar wist geen raad met wat kansen. FC Almere zette nu alles op de aanval en kreeg best kansen op de gelijkmaker maar zowel Onkenhout, Poepon als O’Brien miste het doel op een haar na. Zeven minuten voor tijd was nog een grote kans voor de thuisclub maar deze werd gekeerd door de Almere-doelman.

Ondanks dat Almere de tweede helft de betere partij was bleef men toch met lege handen en zal men komende zaterdag tegen de Merino’s zich moeten herstellen zodat men in de beker nog mee kan blijven doen.