Buitenboys walst over Zeeburgia heen.

Het inhaalduel voor de districtsbeker tussen Buitenboys en Zeeburgia werd een waar doelpunten festijn. De ploeg van trainer Mark Steur was heer en meester en zette Zeeburgia totaal voor schut. De Amsterdammers konden met een 9-0 nederlaag vertrekken uit Almere.

Met fris aanvalspel zette de thuisclub de gasten direct onder druk. Binnen zes minuten was het al raak toen een aanval  middendoor uitstekend door Collins John werd afgerond:1-0. Zeeburgia kreeg geen grip op het spel van Buitenboys en een minuut later lag nummer twee al in de touwen,Rowdy Moorman was de maker:2-0. De ploeg van trainer Ray Semmoh probeerde wel het spel te verleggen maar slaagde daar geenszins in. De gretigheid van de thuisclub was mooi om te zien en het hoge tempo was een ware plaag voor de Amsterdammers. In de 35e minuut een mooie aanval over rechts maar werd Rowdy Moorman gevloerd binnen de zestien. De elfmeter trap verzilverde Moorman zelf en was de 3-0 een feit. Ondanks nog meer doelrijpe kansen voor Buitenboys ging de rust met deze stand in.

Opdracht

Na de wissel had coach Steur zijn manschappen opdracht gegeven een nog hoger tempo te spelen, dat pakte goed uit en liep de ploeg simpel uit naar een hogere score. Zeeburgia kreeg ook nog wel een mogelijkheid maar het middenveld van Buitenboys gaf weinig ruimte weg en was het wachten op een grote uitslag die er uiteindelijk ook kwam. Na negentig minuten stond er dan ook een 9-0 stand op het scorebord. Moorman,Martens,Verbrugge,Montijn, Jagroep en Fitter waren na de rust de doelpuntenmakers aan Almeerse kant. Mooi begin dus voor de Almeerders in de bekerstrijd.

Weinig training

Zeeburgia-trainer Ray Semmoh wist dat het moeilijk zou worden, “ Gezien de corona die bij onze zijn club de kop op stak en hierdoor we weinig hebben kunnen trainen was het verschil veel te groot,verder hebben we grotendeels een nieuwe ploeg en heeft dat nog wat tijd nodig”, aldus de coach van de Amsterdammers.

Buitenboys-coach Mark Steur was tevreden over zijn ploeg, “ Natuurlijk zag ik nog wel momenten waar het nog beter kan maar de opdrachten werden grotendeels goed uitgevoerd. Toen we na de rust het tempo nog meer opvoerde speelden we onze tegenstander volledig van de mat, ondanks vele pogingen om de tiende goal nog te scoren lukte dat uiteindelijk niet ”.