Real Sranang vr te sterk voor Waterwijk vr.

De ploeg van Victor Pourchez ontving afgelopen zaterdag de ervaren vrouwen van Real Sranang onder leiding van Winston Babel. Het werd een 0-4 nederlaag.

De behoorlijk gehavende ploeg van Waterwijk moest Celine Jongejan aan de kant laten i.v.m. een schorsing en kon Tanisha Louws aan de blessure bank toevoegen. Het was vanaf het begin duidelijk dat de Real vol voor de aanval ging. Met veel positiewisselingen op het middenveld werden de snelle buitenspelers gezocht. Maar de verdediging van Waterwijk had goed positie gekozen en de backs Lisa Smit en Kate Dix wisten deze aanvallen te weren. Het zorgde voor veel druk voor de verdediging van Waterwijk maar Real kon hierdoor nauwelijks kansen creëren. Omdat Waterwijk  naar achter werd gedwongen was het moeilijk om vanuit het middenveld de aanval in stelling te brengen. Het was juist in de 25e minuut dat een fout aan de zijde van Waterwijk werd benut door Real en zorgde voor de 0-1. In de 32e minuut een kans voor Real maar  keepster Morie Belfor wist met een katachtige reflex de inzet te stoppen.  Maar in de 43e minuut werd het wel 0-3.

Na de rust bleef Lisa Smit geblesseerd achter in de kleedkamer. Ook  de tweede helft wisten de vrouwen van Waterwijk de aanvallen van Real te weren en werden er wat kansen gecreëerd, maar de weinige kansen konden niet worden verzilverd. In de 81e minuut was het Waterwijk aanvoerder, Myla Beerekamp die met een blessure het veld moest verlaten. De aanpassingen die doorgevoerd moesten worden zorgde voor dat Waterwijk niet beter in de wedstrijd kwam,en daar maakten de ervaren spelers van Real snel gebruik van en wisten het doel te vinden in de 85e minuut 0-3 en de 88e minuut 0-4. Het bleef bij deze stand en had Waterwijk door een gehavend team de tegenstander het niet moeilijk kunnen maken.

De eerst volgende wedstrijd speelt Waterwijk tegen Purmerend.