De dag van mijn leven | Column Asjen van Dijk

Mijn lieve oudste zoon Rutger vroeg me gisteren: ‘Pap, heb je nog goede voornemens?’ Ik begon over een aantal kilo’s lichaamsgewicht en vet inleveren, maar die is verre van origineel, en wordt al jaren uitgesproken en niet uitgevoerd.

Dan een originelere misschien? Ik neem me voor om mijn kinderen vaker te ontmoeten, zoals een tijdje terug met Susanne, een dagje samen optrekken, iets samen ondernemen, maar eigenlijk vooral om over de zaken des levens te praten. Hoe zit het met je leven, maak je je dromen waar? Waar loop je tegenaan? En de relatie met elkaar, ben ik een vader die iets toevoegt? En waar laat hij steekjes vallen? Ik zet in overleg met Susanne, Matthijs en Rutger twee keer per jaar zo’n dag in mijn agenda. Heb ik zes keer per jaar de dag van mijn leven.

Geschreven door