Almere City FC verliest met 2-1 uit tegen Helmond Sport.

Pompen of verzuipen, da’s de enige manier,’ neuriet in je achterhoofd, wanneer je op Vastenavond van Carnaval in Helmond naar de slotminuten van het duel tegen Almere City FC kijkt. Thomas Verheydt heeft de ploeg vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer bezorgt en de bal wordt hierna onrustig het strafschopgebied van de Helmonders ingepompt. De gelijkmaker valt echter niet. Almere City FC verliest met 2-1 uit tegen Helmond Sport.

Voor de Brabanders betekent dat een mooi einde van het Carnavalsfeest. Op Vastenavond mag je je nog één avond onderdompelen en laven aan bier, alvorens de veertigdaagse vastentijd tot het Paasfeest begint. Voor Almere City FC rest de kater. En de ploeg was voorafgaand aan het duel nog wel zo gewaarschuwd. Helmond Sport verloor in de laatste zeven potjes niet en speelde slechts twee keer gelijk. Almere City FC start zonder spits Thomas Verheydt, maar onthult voorafgaand aan het duel wel een basisdebuut voor de jonge Stije Resink voor een rol achter de spitsen en John Yeboah aan de linkerflank. Aan de kant van Helmond Sport is het Jelle Goselink die de aftrap verricht.

Carnavalsfeest

De energie die de Helmonders normaal in het Carnavalsfeest pompen, wordt nu op veld ten toon gespreid. Nog voordat de Almeerders maar een doelpoging ondernemen, heeft de gastheer al twee vlijmscherpe boodschappen voor keeper Michael Woud. Eén van die boodschappen spat uiteen op de paal, de ander eindigt na een scrimmage in het vijfmetergebied in de handen van de Nederlandse Nieuw-Zeelander.

Het is een foutje van de Helmond-defensie dat Almere City FC de eerste kans van de wedstrijd gunt. Stije Resink wordt vrijgespeeld voor de keeper door Ilias Alhaft, maar het lichaam van Stijn van Gassel voorkomt een doelpunt. De wedstrijd ontpopt hierna in een echte kansloze carnavalsavond. Beide ploegen denken makkelijk te scoren, maar lopen in het zicht van de prooi tegen blauwtjes aan. Duijvestijn verzaakt van dichtbij om Woud te verschalken, Elias Sorensen doet hetzelfde aan de andere kant. Uit een scherpe voorzet van Yeboah schiet hij recht op de doelman. De rebound wordt hoog overgeschoten door Tim Receveur. Het is Jelle Goselink die de ban breekt. Een kwartier voor tijd rondt hij een fraaie aanval af door uit een moeilijke hoek raak te schieten. Het antwoord van Almere City FC laat de eerste helft op zich wachten. Een vrije trap van Sorensen toucheert de bovenkant van de lat, maar voor de rest houdt Helmond het spel mooi in evenwicht.

De tweede helft begint met een knal wanneer een afvallende voorzet voor de voeten van Ilias Alhalft valt. Zijn kanonskogel belandt echter recht in de handen van Van Gassel. Het is wel de opmaat naar een stormloop van City. Zeker wanneer trainer Ole Tobiasen drie verse krachten inbrengt (Jorrit Smeets, Xian Emmers en Thomas Verheydt), neemt de druk van Almere City FC toe. Het verzorgde veldspel leidt echter niet tot grote kansen, alhoewel Yeboah na een weergaloze actie de kruising raakt. Wanneer Van Gassel vervolgens ook nog een vrije trap van Jorrit Smeets uit de andere kruising bokst en Helmond de score verdubbelt lijkt de moed de bezoekers in de schoenen te zinken.

De spanning die Verheydt met zijn aansluitingstreffer terug in de wedstrijd brengt, blijft echter beperkt tot die enige opleving. Na vier minuten extra tijd is de derde nederlaag van Almere City FC in deze competitie een feit.