Almere City wint, De Graafschap gelijk.

Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax gewonnen. Invaller John Yeboah tekende een kwartier voor tijd voor de enige treffer van de wedstrijd. Concurrent De Graafschap verspeelde 2 punten bij kampioen Cambuur (1-1), waardoor Almere City nu nog 4 punten achterstand heeft op de nummer 2 van de ranglijst. Er zijn nog 2 wedstrijden te spelen dit seizoen.

Onderkant lat

In de eerste helft kreeg Almere City FC goede kansen om op voorsprong te komen.Zo leek spits Thomas Verheydt op aangeven van Tim Receveur de 1-0 binnen te koppen, maar zijn inzet kwam via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Jong Ajax kreeg vervolgens een penalty na een overtreding van Steve Tunga binnen de zestien. Spits Brian Brobbey schoot de bal echter huizenhoog over, waardoor de ruststand 0-0 was in het Yanmar stadion.

Openingstreffer

In de tweede helft kwam Lassina Traore bij Jong Ajax in de ploeg voor Brian Brobbey. Almere ging in het 2e bedrijf op zoek naar de openingstreffer en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Jong Ajax. De bevrijdende 1-0 viel uiteindelijk na 75 minuten: invaller John Yeboah (foto) schoot de bal op magistrale wijze in de kruising. Na die treffer kwam de Almeerse defensie niet meer in gevaar. In de slotfase werd Fitz Jim van Jong Ajax nog uit het veld gestuurd na zijn tweede gele kaart.