Beker krijgt vervolg voor Forza Almere.

Tegen vv Nederhorst heeft het zaterdagteam van Forza Almere op eigen veld een 2-1 overwinning geboekt. De Almeerders begonnen behoudend aan dit duel en dat deed de tegenstander ook dus het eerste kwartier was er maar weinig moois te zien. Na 20 minuten was er een kans voor de gasten maar Cordoba kon een solo niet omzetten in een doelpunt en kwam Forza goed weg.

Hierna kwam Forza wel wat beter in de wedstrijd en was er een kans uit een vrije trap maar deze werd door de doelman van Nederhorst Meijer overgetikt.

Strafschop

Later kreeg Forza een strafschop die volgens de gasten wel heel makkelijk werd gegeven, maar de Nederhorst doelman tikte de bal uit de hoek. Hierna een gelijkopgaand duel met de beste kansen  voor Forza maar de bal miste doel. Nederhorst zou nog voor de rust de leiding nemen, maar vlak voor de rust maakte Forza toch nog weer gelijk door Sylvan Speelman (1-1).

Knullig

Na de pauze waren de gasten de bovenliggende partij maar kansen werden knullig om zeep geholpen. Forza beperkte zich tot een enkele aanval maar deze waren niet ongevaarlijk. Later zou Nederhorst een strafschop moeten krijgen na een handsbal bij Forza. Dit gebeurde niet en was het de thuisclub die vijf minuten voor tijd alsnog op voorsprong kwam, Sylvan Speelman ging goed door en rondde beheerst af (en maakte zijn tweede goal van de wedstrijd 2-1). Nederhorst zette nog eens flink aan maar zag een vrije schop door de Forza-doelman maar net uit het doel getikt worden. Dit waren echter de laatste wapenfeiten van de gasten en bleef de winst in Almere en bekert Forza door mede door de resultaten van de andere wedstrijden.

Komende zaterdag krijgt Forza bezoek van BZC’13 voor de competitie. Aanvang is 14.30 uur.