Waterwijk (zondag) lijdt onverdiend verlies.

Het is Waterwijk niet gelukt om het Amsterdamsche TOG( Tot Ons Genoegen) te verslaan. Het team van trainer Geruillo Koenders gaf in de beginfase de toon aan en had TOG moeite om in balbezit te komen. Toen dat later bij TOG wel lukte waren er twee snelle counters wat ook twee goals opleverde. Koenders: “ We werden overrompeld en dan loop je direct achter de feiten aan”, reageerde de coach. De mentaliteit was goed bij Waterwijk en wist men nog voor de rust de aansluitingstreffer te scoren, Mitchell Moet wist de TOG-doelman te verschalken 1-2. Voor de rust bleef deze stand gehandhaafd.

Goed uit het kleedlokaal

In het tweede bedrijf kwam Waterwijk goed uit het kleedlokaal en legde TOG hun wil op. Diverse aanvallen leverde ook kansen op maar de afwerking ontbrak bij de Almeerders. Bij vlagen kwam TOG ook wel voor het Waterwijk doel maar dat leverde vooralsnog geen treffer op. Waterwijk ging in de laatste vijf minuten alles of niets spelen met natuurlijk het nodige risico. Waar Waterwijk de kansen niet benutte deed de thuisclub dat wel en bij een onachtzaamheid bij de gasten wist TOG toch nog de derde treffer te maken en was Waterwijk een geslagen ploeg.

Perspectief

Ondanks deze nederlaag was trainer/coach Geruillo Koenders niet helemaal ontevreden,” We komen iedere week steeds beter voor de dag en dat geeft perspectief voor de toekomst, met dit jonge team valt er nog veel te leren maar we zijn goed bezig en gaan we in deze competitie nog de nodige punten pakken “.

Komende wedstrijd gaat Waterwijk op bezoek bij Geinburgia.