Superieur Waterwijk vernedert stadgenoot FC Almere.

ASC Waterwijk heeft haar eerste thuiswedstrijd dit seizoen uitstekend gepresteerd. De ploeg van trainer Ben Vis liet op sportpark Rie Mastenbroek geen spaan heel van het nog steeds zoekende FC Almere. De blauwwitten zegevierde met 9-0 over de stadgenoot. FC Almere zag geen kans om de thuisclub haar wil op te leggen.

Er waren aardig wat toeschouwers afgekomen op deze derby maar van een echte derby sfeer was zeker geen sprake. Waterwijk begon sterk en legde Almere direct hun wil op en Almere was in deze fase niet bij machte er iets tegenover te stellen. Dat was in minuut twaalf wel zo toen een voorzet bij Mike de Blieck belandde maar de rechterspits schoot een paar meter over. Hierna bleef Waterwijk de wedstrijd wel dicteren en kwam in de 22e minuut dan ook op voorsprong, ex Almeerder Douwe Willemars  schoot zijn ploeg naar 1-0.

Simpel naar voorsprong

Acht minuten later kwam de thuisclub weer in scoringspositie en benutte Ryannique Inge deze mogelijkheid dan ook.Zonder dat FC Almere hier maar iets tegenover stelde wat Waterwijk kon verontrusten liep de thuisclub voor de rust nog uit naar 3-0 en was weer Inge de man die scoorde.

Overlopen

Na de rust kreeg Almere bij vlagen iets meer balbezit maar het scoren ging de ploeg niet goed af en kreeg Waterwijk weer de nodige kansen met weer Inge die de 4-0 liet aantekenen. FC Almere werd steeds meer overlopen en dit gaf Waterwijk legio ruimte om de score op te voeren,Gary Bouwmeester maakte eerst de 5-0 en Lindo Pourchez scoorde de 6-0. Inge, Kreeberg en Vlieger zorgden dat de eindstand 9-0 werd. Een complete offday dus voor Almere dat  nu toch na moet gaan denken hoe verder, Als men de komende wedstrijd niet met een betere instelling aan de wedstrijd begint kan dat behoorlijke gevolgen hebben.