Ode aan Tadic. | Column Asjen van Dijk

Ik zag je bij Twente, een paar jaar schitteren toen Twente nog groots en fantastisch droomde en speelde. Je vertrok naar Engeland, geen opvallende carrière bij Southampton. Maar Ajax, Overmars, haalde je naar Amsterdam.

Daar ben je een sensatie. De ene na de andere assist en veel scoren. De geniale aanvoerder die de jonkies veel leert en het team bij elkaar houdt. Zoals gisteren in Portugal. Je scoort en je geeft de assist voor de 1-2. Portugal in eigen huis verslagen. Een miljoen euro per speler rijker en de voetballiefhebber ziet straks in Qatar een Servisch team dat zo maar kan gaan verrassen.

En nu maar hopen dat de Noren niet zo’n kunststukje uithalen in Nederland morgen in en tegen Nederland. Zou wel betekenen dat we van de beste spits ter wereld kunnen gaan genieten, Haaland, de enorm sterke spits, die nu geblesseerd op de tribune, oh nee thuis, zijn ploeggenoten zal aanmoedigen

Geschreven door