Wat is Almere mooi | Asjen van Dijk

Het kleine meisje danst op het ritme van het vrolijke lied dat het draaiorgel speelt. De moeder trekt de knip en even later glijdt er een muntje in de rammelende bus van de orgeldraaier.

Ton en ik hebben geen cash. Ik roep de orgelman en zeg gekscherend: ‘Ik kan alleen pinnen’. De orgelman komt naar me toe en toont me een apparaatje waar ik even later mijn pinpas opleg. Hij is 2 euro rijker. Hij vertelt dat hij al als een jochie van drie met zijn vader en zijn orgel meeging, in Amsterdam Noord staat hij ook. Daar was een oudere dame heel blij dat ze met haar in de kleding verstopte pinpas kon betalen. Alleen op stap met een handtas en portemonnee durft ze al jaren niet meer.

Asjen is een actieve Almeerder is veel op de weg en doet aan vrijwilligerswerk, via deze column deelt hij zijn belevenissen met de lezers.

Geschreven door