SC Buitenboys trainer Mark Steur:  “Eenheid groot gedeelte van ons succes “.

In de zaterdag derde klasse B blijft SC Buitenboys de koploper. De ploeg van Mark Steur maakt een prachtig seizoen door. Vanaf het begin van de competitie was men er van overtuigd dat het dit seizoen maar eens moest gebeuren. Met veel talentvolle spelers ging men van start en dat leverde veel overwinningen op.

Onder de maat.

Afgelopen dinsdag stond het inhaalduel gepland tegen AH “78 uit Huizen. Geen makkelijke tegenstander maar met eigen kracht moest deze tegenstander toch te kloppen zijn. De eerste helft van dit duel speelde Buitenboys onder de maat en was er  meer balbezit voor de gasten. De lange bal van AH was soms een probleem voor Buitenboys en waren zij bij vlagen gevaarlijk. Het verdere verloop van de eerste helft hadden beiden teams geen recht op een doelpunt en bleef voor de rust de stand dubbelblank.

Overwicht.

De tweede helft zat Buitenboys veel beter in de wedstrijd en had een overwicht op het middenveld. Dit resulteerde niet veel later in een fraaie goal van Giovanni Kasanwirjo:1-0. AH kwam wel even terug maar tien minuten later was het weer Kasanwirjo die de voorsprong verdubbelde na mooi voorbereidend werk van Mitchel Martens: 2-0. Buitenboys leek het duel onder controle te hebben maar in de 80e minuut wisten de gasten alsnog de “aansluiter”te maken: 2-1. De laatste fase van de wedstrijd was nog spannend maar het sterke collectief van Buitenboys trok verdiend de winst over de streep.

Eenheid.

Trainer Mark Steur zag dat zijn ploeg na de 2-1 een uitstekende eenheid vormde en was daar na de wedstrijd natuurlijk super trots op. “ Na de nederlaag tegen JOS was ik benieuwd hoe de ploeg zich hierna zou herstellen en bewees men jl zaterdag al dat het goed zat en vanavond kwam de mentaliteit van de ploeg weer tot uiting, we hebben in korte tijd veel wedstrijden moeten spelen en het is mooi om te zien dat de ploeg zichzelf hiervoor beloond “.