Uit Den Haag komt geld als water… | Column Ton Theunis

Iemand vroeg me vandaag nog: waarom zie ik overal borden en advertenties van andere partijen en niet van ApOpa?

Nou, omdat al die partijen die u maar een steeds groter bord voor de kop willen houden, blijkbaar denken dat u dan op ze gaat stemmen.

Een lokale partij, zeker een kleine als de onze, heeft niet veel fondsen en daarom kiezen we onze middelen zorgvuldig uit.

Landelijke partijen, zoals de VVD, D66, de PvdD en dergelijke krijgen geld vanuit hun Haagse partijbureaus. Absurde bedragen. Inderdaad, úw gemeenschapsgeld. Maar ze krijgen nog meer…

U herinnert zich dat miljoen nog dat Kaag van D66 ontving uit handen van een software-miljardair? Terwijl ondertussen ook de PvdD nog een tonnetje van die man kreeg toegeschoven. U en ik weten dat, als iemand een politicus geeft, daar altijd iets voor terug gedaan moet worden. Verbazingwekkend, maar het schijnt te mogen in ons land.

Maar is het aanvaardbaar, dat partijen geld krijgen van ‘donateurs’? Nee, vinden wij. Politici horen niet te koop te zijn en ook de schijn daarvan niet te wekken.

Hoe anders is de waarheid in Nederland geworden. En het resultaat van zo’n miljoen is ook meteen merkbaar. D66 heeft bij alle praatprogramma’s een dikke vinger in de redacties, de bazen van de NPO komen van de club van Kaag en daarnaast kan D66 dus geld als water uitgeven om u te bestoken.

Als u het staatje hieronder aanklikt ziet u wat ze uitgegeven hebben aan Google-advertenties. Als u in Almere woont of Almere intypt, krijgt u de kop van Jetten en Paternotte en de rest van dat spul incluis niets zeggende leuzen doorlopend om uw oren.

Bedenk echter: D66 Almere draagt mede de verantwoordelijkheid voor het (meer dan) vier jaar lang vele tientallen miljoenen gemeenschapsgeld in de Floriade pompen, maar ook voor het gebrek aan stadsonderhoud, voor de slechte staat van onze schoolgebouwen, het gebrekkige onderwijs, de woningnood.

De afgelopen vier jaar faalden ze in de aanpak daarvan, samen met VVD, Leefbaar, GroenLinks, het CDA en de ChristenUnie. Nu beweren diezelfde partijen dat juist zij al hun eigen verkeerde beleid na 16 maart zelf beter gaan doen. Bluf waarvan ze denken dat u daar intrapt.

Om dat te bereiken, pompen ze de stad dus vol met borden, eindeloze advertenties en bovenal loze leuzen. Als u maar lang genoeg DENK of VVD ziet, dan stemt u er wel gehersenspoeld op, verwacht men.

Eigenlijk zijn we bij ApOpa blij dat we daar niet eens aan mee kúnnen doen, zelfs al zouden we het willen.

En we denken bovendien dat u slim genoeg bent om er niet in te trappen.

Geschreven door