Over stoel- en tafelpoten… | Column Ton Theunis

Sigrid Kaag is niet de enige D66-bobo die op een tafel kan oreren. Maar in haar geval was het spindoctor-werk van haar magere mannetjes. Die hadden daar speciaal een persfotograaf voor ‘geregeld’ om haar grote victorie ook groots te kunnen brengen, zoals dat tegenwoordig heet.

En omdat de relaties tussen D66 en onze landelijke media, met name de NPO, zo ‘hecht’ zijn, haalde dat beeld van ‘Kampioentje Kaag’ prominent het landelijke nieuws.

Nu was er ook een andere D66-bobo die op een tafel ging staan. Tien jaar geleden om precies te zijn. Dat was de toenmalig fractievoorzitter van Rotterdam die met zijn zatte harses stond te oreren. Over een vrouw. In het bijzijn van die vrouw. Ze heet Marleen Weener. Het dronken lor, Samuel Schampers, insinueerde dat Marleen ‘de lengte van de lul van een bepaald fractielid’ wel precies zou weten.

Hij hintte platvloerser dan plat op een mogelijke relatie die ze zou hebben met een raadslid. Ze ging geschokt naar huis. Ze stapte  vervolgens op bij die zo met de mensenrechten, het fatsoen en háár veiligheid begane partij. Ze verkocht haar huis. Nooit heeft ze nog iets van één van de aanwezige D66’ers aan die enorme tafel, daar zaten ook toenmalige kamerleden bij, vernomen.

Kennelijk vond men het niet walgelijk of niet walgelijk genoeg. Maakte kennelijk geen indruk.

Maar dat beeld van een overwinnaar op een tafel, dát was die magere mannetjes blijkbaar goed bijgebleven.

Gisteravond trok Marleen eigenhandig bij Jinek het tafelkleed onder de rechtschapenheid van D66 vandaan. Met één ruk! Hulde!

Zulks in navolging van de Volkskrant die de poten er al nagenoeg onderuit had gezaagd.

In plaats van het nog maar een keer nalezen van ‘de geheime bijlage’ over Van Drimmelen, kan het partijbestuur beter even bij Marleen navragen wie er tien jaar geleden allemaal bij waren.

Wedden dat één ervan Sigrid op dat Haagse tafelblad heeft gezet?

Of misschien waren al die magere mannetjes er destijds wel bij? Het zal me niet verbazen. Zo’n type als Sjoerdsma? Paternotte? Smeets misschien? Ik zou bureau Bing maar vast bellen voor een volgend diepgravend

https://www.gids.tv/video/443638/jinek-marleen-weener-oud-d66-lid-klapt-uit-school-over-bachanaal-partijtoponderzoek, als ik hen was…

Geschreven door