Forza Almere met minimaal verschil onderuit (1-0)

In de zaterdag 4e klasse F heeft Forza Almere tegen BZC geen overwinning kunnen bijschrijven bij het totaal. De Almeerders moesten in de tweede helft alsnog een doelpunt toestaan en daar kwam geen verandering meer in.

Na het niet op komen dagen afgelopen dinsdag van Zuidoost United was Forza gaan kijken bij de komende tegenstander wat speelde in Ankeveen en zo dacht men goed voorbereid te zijn voor deze wedstrijd. Op een moeilijk bespeelbaar veld waren er in het eerste kwartier maar weinig kansen voor beide partijen.

Goed verwerkt

Eerste kans was toch voor BZC, een schot van de thuisclub werd goed verwerkt door Forza-doelman Quincy Cedar. Later kwamen er ook wat kansjes voor de Almeerders maar Yousoef Lallouchen had een aardige kans maar kwam niet tot scoren. Aan de andere kant haalde Jasper Bosman een bal van de lijn toen de doelman al verslagen was. In de 38ste minuut kreeg Forza nog een grote kans maar ook Sylvan Speelman kwam niet tot scoren. De rust ging met 0-0 in.

Slecht veld

In de tweede helft werd het spel er niet beter op. Forza ging mede door het slechte veld mee met het spel van BZC en veel ballen kwamen ook niet aan., Na een schouderduw van Bardo Vinck kreeg Forza een vrije trap tegen, uit deze vrije schop wist de BZC-spits de bal binnen te koppen. (1-0). Forza zocht nu wat meer de aanval om alsnog een punt uit deze ontmoeting te halen, maar het bleef uiteindelijk bij deze stand en had een puntenverdeling misschien wel beter op zijn plaats geweest.

Dinsdag mag Forza het nogmaals proberen tegen Zuidoost United om bij winst de 4de plek weer over te nemen van ASV.