Degradatie voor FC Almere een feit na 1-4 nederlaag tegen Jong Holland

FC Almere wist al weken geleden dat degradatie bijna niet meer te voorkomen was en dat werd zaterdag een feit. De ploeg van Tjeerd Hof ging kansloos onderuit tegen Jong Holland en moet het komend seizoen in de derde klasse gaan proberen.

Probleem met scoren

Vanaf het eerste fluitsignaal hadden de gasten de overhand en kregen ook wat kansen maar deze werden eerst nog wel gecanceld maar na 6 minuten spel werd het wel 0-1 voor de Alkmaarders. FC Almere kwam hierna wel wat vaker voor het doel van de gasten maar zoals al vele wedstrijden was het scoren een te groot probleem. Dat lukte bij Jong Holland in de 10e minuut beter doordat een afstandsschot onhoudbaar in het Almere doel verdween 0-2.

FC Almere kwam later beter in de wedstrijd en dat werd dan ook beloond toen uit een voorzet fraai werd ingeschoten door Kalan Kalloe:1-2. Dit was tevens de ruststand.

Speldenprikken

In het tweede bedrijf veranderde niet zo veel de gasten waren veruit de betere ploeg en kregen genoeg mogelijkheden om de score op te voeren. Toch duurde het nog tot de 71e minuut eer de 1-3 op het scorebord stond. Na wat speldenprikken van de thuisclub was het vlak voor tijd de spits van de gasten die er nog 1-4 van maakte. FC Almere moest ervaren dat op dit moment de tweede klasse iets te hoog gegrepen was en zal straks in de derde klasse het verloren terrein weer terug moeten veroveren.

Trainer Tjeerd Hof was duidelijk na afloop…”Ik ben zwaar teleurgesteld “.

Komende wedstrijd gaat FC Almere op bezoek bij HBOK dat dan kampioen kan worden.