SC Buitenboys kan CSW niet verrassen.

In de zaterdag 2e klasse B heeft SC Buitenboys koploper CSW niet met puntverlies weg kunnen sturen. Het team van trainer Mark Steur moes twee goals incasseren terwijl men zelf niet aan scoren toekwam.

Geen strafschop.

In de beginfase van dit duel was het een vrij gelijkopgaand duel maar na 26 minuten spelen was het dan toch eindelijk raak voor CSW. Matt Veerhuis en Berry Kramer lagen een prima combinatie op de mat waarbij laatstgenoemde alleen op de doelman afliep en hem in de korte hoek verschalkte: 0-1. CSW ging hierna op zoek naar meer en dacht iedereen aan een strafschop toen Stefan Tichelaar zijn man uit kapte en onreglementair werd gevloerd. De scheidsrechter oordeelde echter anders en wuifde het voorval weg en zodoende ging CSW met een 0-1 voorsprong de rust in. Voor de rust had Buitenboys maar weinig mogelijkheden gehad om iets terug te doen.

Knappe reddingen.

De tweede helft was nog maar nauwelijks 5 minuten oud of CSW verdubbelde de score. Sven v.d. Horst werd prima vrijgespeeld en van een meter of twintig krulde hij de bal op voortreffelijke wijze achter de doelman. Hierna beet Buitenboys wel meer van zich af en was vaker voor het vijandelijke doel te vinden. Het was aan doelman Rahim Gok te danken dat Buitenboys niet terug kon komen in de wedstrijd. Na goed uitgespeelde aanvallen van Buitenboys was het Gok die tot tweemaal toe redding bracht met mooie reflexen. Even later kwam CSW weer goed weg toen de bal bij de tweede paal hoog over het doel werd geschoten.  Aan de andere kant had Tichelaar de 0-3 op zijn schoen na een voorzet van Veerhuis maar hij raakte de bal echter maar half. Buitenboys probeerde nog wel van alles maar grote kansen bleven uit. Het laatste fluitsignaal klonk als muziek in de oren voor iedereen van CSW want de 1e periodetitel kwam op naam van de ploeg uit Wilnis.