FC Almere komt bij FC Hilversum bedrogen uit

In de zaterdag derde klasse C moest FC Almere aantreden tegen FC Hilversum de koploper van deze afdeling. Het thuisduel werd destijds met 0-4 gewonnen door FC Hilversum dus FC Almere was gewaarschuwd en moest nu uit een ander vaatje gaan tappen.Uiteindelijk stond na ruim 90 minuten de 5-1 op het scorebord bleef de koploper op koers.

Snelle score.

De twee ploegen begonnen fanatiek aan dit duel en het was al snel te zien dat de thuisploeg snel wilde scoren. FC Almere deed hierin goed mee en kwam ook herhaaldelijk voor het doel van de gastheren. In minuut 4 was het al raak en wist FC Hilversum de leiding te nemen, uit een dieptepass was het uiteindelijk Dave Heymans die hard en strak de bal achter de verbouwereerde Almere-doelman schoot:1-0. Nu was het Almere dat in kansrijke positie was maar de onzuiverheid ontbrak bij een inzet van Kelvin Hogendoorn. In de 7e minuut wisselde Almere-trainer Augustijn Beltzer voor Gerth en kwam Almere wat vaker voor het vijandelijke doel maar weer was er geen zuiverheid in de afronding.

Bij FC Hilversum was dat beter verzorgt en Rick van der Velden wist voor de tweede keer Arno Copier te verschalken:2-0. FC Almere liep achter de feiten aan en leed veel balverlies en daat Profiteerde Hilversum optimaal van en wist voor de rust nog tweemaal te scoren door Ryan de Jong en Dave Heymans:4-0. Een riante voorsprong voor de thuisclub en Almere wist hier maar weinig tegenover te stellen.

Tegengoal.

Na de rust was FC Almere wel meer op de helft van de thuisclub te vinden mede doordat Hilversum wat meer behoudend speelde en wist Almere dan ook de 4-1 te scoren door invaller Sharinda Jagroep. Verder kwamen de Almeerders niet en kon Hilversum de wedstrijd rustig uitspelen en wisten uiteindelijk nog een vijfde treffer te scoren. Het bleef bij deze stand en versterkte Hilversum hiermee de koppositie en moet Almere uit gaan kijken om niet verder weg te zakken en kan men komende thuiswedstrijd tegen Zeist proberen om weer tot winst te komen.