Verlies voor FC Almere maar men blijft wel derde klasser

Op sportpark de Marken heeft FC Almere geen winst kunnen boeken in het laatste thuisduel dit seizoen tegen UVS Hercules. Het werd uiteindelijk 2-4 voor de Utrechters en dat was zeker verdiend.

Eerste kans voor FC Almere

In minuut één was Hercules al dicht bij een treffer maar de inzet ging over het doel van FC Almere. Na 10 minuten de eerste kans voor Almere maar de inzet ging ver naast. Toch zou Almere op voorsprong komen en was het Max Wolters van der Weij die nadat Tarik Moumen op de lat had geschoten de rebound toch binnen kopte:1-0. Hercules kwam daarna sterk terug en had een knullige fout van Almere nodig om op gelijke hoogte te komen:1-1. Voor de rust vielen er geen goals meer en mocht Almere niet mopperen dat de gasten niet op scherp stonden want een voorsprong voor de tegenstander had zeker niet misstaan.

Slordig spel

In de tweede helft was Almere vaker aan de bal en kreeg ook wat mogelijkheden en in minuut 50 was het weer raak voor de Almeerders, Nu was Tarik Moumen wel succesvol en liet de Hercules doelman kansloos:2-1. FC Almere werd later wat slordiger in balbezit en daar speelde de gasten goed op in door in de 63e minuut de gelijkmaker te scoren:2-2. Bij FC Almere gaf men nog meer ruimte weg en kon Hercules steeds weer gevaarlijk worden,en uit een counter maakte men dan ook de 2-3 en leek Almere een geslagen ploeg. Toch kwamen er  nog wat kansen voor de thuisploeg, maar de gasten wisten ook nog de 2-4 te maken en was de wedstrijd gelopen.

Doordat de concurrentie ook punten verspeelde, bleef FC Almere derdeklasser.

Komende zaterdag de laatste wedstrijd van dit seizoen,en gaat Almere op bezoek bij TOV in Baarn.