Ga aan de slag met investeren in vastgoed en gebruik deze tips

Heb je er al eens aan gedacht om te investeren in vastgoed? Als je een goede strategie hebt, is dit een geweldige manier om rijkdom op te bouwen voor je pensioen en je geld voor je te laten werken. Helaas komen veel Nederlanders niet verder dan erover nadenken. Het selecteren van huurders, het onderhouden van de woning en al het andere dat het verhuurderschap met zich meebrengt, kan immers veel tijd en energie kosten. Wil je toch beginnen met beleggen in vastgoed? We raden je dan aan om de volgende tips toe te passen!

Ken je financiële positie

Om een ​​vastgoedbelegging te kopen, is het doorgaans het beste om een ​​aanbetaling te doen die gelijk is aan 30 procent van de waarde van het actief. Kijk eens goed naar je bezittingen, inkomsten en uitgaven en bepaal hoeveel je je kunt veroorloven om te investeren. Het is ook een goed idee om met een hypotheekmakelaar te praten om te bespreken hoeveel je kunt lenen als je kiest voor een van de investeren in vastgoed hypotheken, zodat je weet welke woningen binnen je prijsklasse vallen en hoeveel het kan kosten om je hypotheek te behouden. Je makelaar kan je mogelijk ook helpen bij het vrijmaken van het eigen vermogen in je eigen huis, zodat je dit kunt gebruiken voor je storting.

Ken de risico’s

Er zijn risico’s verbonden aan het beleggen in onroerend goed, net als bij alle andere beleggingen. Precies weten wat deze zijn en er plannen voor maken, is de beste manier om jezelf te beschermen. Enkele van de grootste risico’s waarmee je rekening moet houden, zijn onder meer:

  • Markttrends: Als de verhuur- en verkoopmarkten slecht presteren, kan je belegging waarde verliezen of kunnen je huurinkomsten dalen.
  • Rentetarieven: Wanneer de rentetarieven stijgen, kunnen de kosten van het lenen en bezitten van je belegging stijgen.
  • Huurdersrisico:  Als je je huurder niet zorgvuldig kiest, kun je je blootstellen aan het risico van onbetaalde huur en andere kosten.

Stel een doel

Waarom wil je investeren in vastgoed? Als je je inkomen wilt aanvullen, kan het een goed idee zijn om onroerend goed met een hoge cashflow te kopen. Aan de andere kant, als je je pensioen wilt voorbereiden en op de lange termijn voor je gezin wilt zorgen, is onroerend goed met een solide kapitaalgroeipotentieel misschien beter.  Als je hulp nodig hebt bij het uitwerken van de details van je plan, neem dan contact op met een makelaar met ervaring in vastgoedbeleggingen, of een gespecialiseerde financieel adviseur.

Doe veel onderzoek

Om je beleggingsdoelstellingen te bereiken, moet je de markt in het gebied waarin je investeert en het onroerend goed dat je koopt volledig begrijpen. Kijk hoe lang het duurt voordat eigendommen in het gebied worden verkocht, hoe de gemiddelde prijs de laatste tijd is veranderd en waar deze zich voor de toekomst ontwikkelt. Spreken met een ervaren makelaar is een geweldige manier om je onderzoek te starten. Wanneer je een specifiek onroerend goed op het oog heeft, kijk dan voor hoeveel vergelijkbare eigendommen in de omgeving worden verkocht en houd rekening met de verkoopgeschiedenis en de belastbare waarde van het onroerend goed.

Geschreven door