Oude liefde roest niet…Ben Vis terug naar Waterwijk

Ben Vis zet zijn trainerscarrière na de zomer voort bij Waterwijk. Het betekent dat de oefenmeester de Amsterdamse voetbalvereniging De Dijk na een jaar verlaat. “Er waren voor mij volgend seizoen heel weinig zekerheden bij De Dijk. Daarom heb ik besloten de club te verlaten”, vertelt Vis.

Oude nest.

De trainer was sinds de zomer van 2019 actief bij De Dijk, waar hij samen met Ron Stoffels en Ronald Kat de zaterdagselectie onder zijn hoede had. Nadat hij besloot het elftal te verlaten, kwam Waterwijk toevalligerwijs op zijn pad. “De beslissing was voor mij bepaald niet ingewikkeld. Ik loop natuurlijk al een tijdje rond in het Almeerse voetbal en Waterwijk is simpelweg een interessante club. Binnen Almere zijn bovendien een hoop mogelijkheden, aangezien het een grote stad is met slechts een aantal voetbalverenigingen. De zaterdagselectie heeft dan ook goede voetballers.”

De club is Vis bepaald niet onbekend, want hij was in zijn loopbaan eerder jaren actief voor de vereniging. “In het verleden heb ik het zondagteam van Waterwijk gedaan, waardoor ik inmiddels voldoende ervaring heb binnen Almere. Dus ik ken een hoop jongens. Ik ga het aankomend voetbaljaar samen doen met Emiel van Gemert en Ruud van Pelt, jongens die al geruime tijd in het Almeerse voetbal rondlopen. Dat is voor mij natuurlijk enorm interessant.”

Vis gaat ogenschijnlijk een grote uitdaging tegemoet. Waterwijk stond dit seizoen op de laatste plaats met vier punten achterstand op de nummer dertien. Door de beslissing van de KNVB om het voetbalseizoen te schrappen, komt de zaterdagselectie ook volgend seizoen in de tweede klasse uit. Vis vindt het echter nog lastig om conclusies te trekken over de doelstellingen voor aankomend jaar. “Je weet natuurlijk nog niet wat de ontwikkelingen worden, en of er spelers weggaan of bijkomen. Ik weet in ieder geval dat we het volgende seizoen gaan beginnen met een Onder 23-team, waardoor zij ook op divisieniveau gaan voetballen. Dat gaat zorgen voor een extra aanwas van spelers”, aldus Vis.

Bron HAV.

Geschreven door