Ontboezemingen van Jan Salie Ja hoor, ze hebben het weer voor elkaar, de hoge heren | Column Frits Huis

De Floriade gaat gewoon door. Dat wist ik al van tevoren hoor. Je wordt belazerd waar je bij staat door dat zootje bobo’s en zakkenvullers in het stadhuis. Er is er maar 1 die voor de gewone man opkomt en dat is die Van Dijk van de PTT. Maar die staat natuurlijk machteloos tegenover de elite.

Ze hebben zichzelf groen licht gegeven. Het grote graaien kan gewoon doorgaan. Want reken maar dat ze er allemaal beter van worden. Die Van Dijk van de PTT zei het al: heel wat ambtenaren en wethouders hebben hun hand opgehouden bij Amflat, je weet wel de ontwikkelaar die de Floriadewijk mag vol plempen met peperdure huizen. Ook weer voor de elite.

Het is een grote corrupte zooi hier.

Wat moet ik als gewone man nou met die Flopriade? Ik weet nog een leuke woordspeling: Flateriade. Heb ik zelf bedacht. Maar evenzogoed schiet je er niks mee op. Ze trekken het geld uit je zak waar je bij staat. Want betalen voor hun eigen feestje, nee dat willen de bobo’s niet.

Weet je wie het hardst in zijn vuistje lacht? Frits Huis, de grootste zakkenvuller in Almere. Wat een linkmichel is dat zeg! Die hypocriet rijdt zogenaamd in een ouwe Volvo en hij woont in een rijtjeshuis. Ja, ja… Nou, ik weet toevallig dat-ie een buitenhuis heeft van heb ik jou daar, met een dikke, vette Mercedes in de garage. Heb ik gehoord van eh, eh, ik kan effe niet op z’n naam komen, maar iemand die heel goed geinformeerd is. Die Huis liet zich een paar jaar geleden nog omkopen door de directie van die nieuwe betonfabriek op De Vaart. Dat heb ik toen op de site van Omroep Flevoland gelezen. Twee onafhankelijke bronnen. Maar niemand die er wat mee deed. Nee, don Frederico legt het hele zootje het zwijgen op. Het is gewoon maffia. Daar heeft die Van Dijk van de PTT volkomen gelijk in.

Trouwens, dat hele Almere had nooit gebouwd moeten worden. Heb je enig idee hoeveel dat zou hebben gescheeld? Al die peperdure voorzieningen waren dan niet nodig geweest en er zou al helemaal geen Floriade zijn gekomen. Maar ja, de bobo’s konden elkaar weer een boel geld toeschuiven. En maar roepen dat Almere zo nodig is voor de woningnood. Nou je ziet het, die is groter dan ooit, dus Almere heeft totaal geen nut gehad.

En nou krijgen we dus ook nog die bloemetjestentoonstelling. Met aansluitend het faillissement van Almere.

En wat doet de regering? Niets. Want ook daar zijn de bobo’s de baas.

Geschreven door