RIVM: 456 nieuwe coronabesmettingen, negen ziekenhuisopnames, één sterfgeval

In de afgelopen week zijn negen Flevolanders met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis en werden 456 Flevolanders positief getest. Een inwoner van Dronten overleed afgelopen week aan de ziekte. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM.

Het weekaantal besmettingen is opnieuw een flinke stijging ten opzichte van de afgelopen weken. Vorige week testten 339 Flevolanders positief op het coronavirus, de week daarvoor 239.

De meeste besmettingen vonden opnieuw in Almere plaats met 309, daar zet de stijging zich onverminderd door. Vorige week waren dat er nog 216. In de gemeente Lelystad kwamen er 78 gevallen bij, een lichte stijging ten opzichte van de 74 van de week ervoor. In Noordoostpolder testten 26 inwoners positief, meer dan twee keer zo veel als vorige week: toen waren het er 12.

In Dronten testten 21 inwoners positief tegenover ook 12 afgelopen week. In de gemeente Zeewolde waren het er 18, drie minder dan de week ervoor. Op Urk kwamen er de afgelopen week vier coronabesmettingen bij, even veel als de week ervoor. In de visserijgemeente zijn al wekenlang weinig tot geen positieve testuitslagen gemeld.

Totale aantal besmettingen en uitgevoerde coronatesten
De testen hebben landelijk 27.485 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht gebracht de afgelopen week. Dat zijn er ruim 8.000 meer dan in de week ervoor. Het officieel vastgestelde aantal besmettingen komt in Nederland op 144.999. Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn in Flevoland 2.647 inwoners officieel besmet geraakt.

Landelijk waren er 222.877 mensen die zich lieten testen. Dit waren er bijna 15.000 meer dan de week ervoor.

Negen ziekenhuisopnames
De afgelopen week zijn er negen ziekenhuisopnames bijgekomen in Flevoland, tegenover vier een week geleden. Vier in Almere, één in Dronten en vier in Lelystad. Sinds het begin van de crisis zijn in Almere 141 inwoners opgenomen, in Dronten 32, Noordoostpolder 17, Lelystad 71, Zeewolde 12 en op Urk 23. Landelijk zijn er in totaal 314 ziekenhuisopnames geweest, dat is een stijging van ongeveer tachtig opnames in een week tijd.

Aantal doden door COVID-19 stijgt met 1
De afgelopen week kwam er in Flevoland één sterfgeval bij. Het dodental stijgt daarmee naar 101. Het aantal Flevolandse sterfgevallen blijft het hoogst in Almere (37), gevolgd door Lelystad (31), Dronten (13), Noordoostpolder (10), Zeewolde (6) en Urk (4). Landelijk waren er 89 coronadoden te betreuren in de afgelopen week, waarmee het totale aantal op 6.482 sterfgevallen is gekomen. In de voorgaande week kwamen er landelijk nog 102 coronasterfgevallen bij. Zo’n 20 daarvan werden er bijgeteld vanwege een correctie van eerder in het jaar.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door