De Kerst nadert | Gerrit Spilt

Ook tijdens de kerstdagen zullen we nog last hebben van de coronacrisis en kunnen we het niet vieren zoals we gewend zijn. De (vaak) overvloedige Kerstdis moet met een kleiner gezelschap dan we soms gewend zijn. En bezoek aan restaurants is waarschijnlijk ook geen optie. Wat nu?

Terug naar de ware Kerstgedachte lijkt mij een goede optie. Een gedachte (of je nu christen bent of niet) die staat in het teken van een nieuw begin. Een nieuw begin waar mensen er voor elkaar zijn en zich om elkaar bekommeren. Een nieuw begin waar je het licht aan elkaar doorgeeft.

Laten we dit jaar (aan het begin van de coronacrisis was de saamhorigheid groot) eindigen door naar elkaar om te kijken en er voor te zorgen dat ook de mensen die normaal gesproken minder van de kerstdagen kunnen genieten dat dit jaar wat meer kunnen. Ook op dit punt is nivellering mogelijk. Deel dus ook met Kerst zoveel als u kunt. In Almere zijn er voldoende punten waar u uw bijdrage voor een iets betere kerst voor anderen kunt afgeven.

De adressen vindt u hier.

Foto aangeleverd

Geschreven door