Môgge Almere… | Column Ton Theunis

We zijn én we worden stapelgek. Iets anders kan ik echt niet concluderen. Vermoedelijk waren we het ook al, maar het wordt erger en erger. Of het nu gaat om ‘corona-maatregelen’ of om bestuurlijk wangedrag, om overheidsgeweld of ambtelijke sancties, het is in ons land allemaal niet meer uit te leggen.

Van alles één voorbeeld.

Neem de volgende ‘corona-maatregel’ die het OMT plotsklaps ‘voorstelt’: u mag alleen nog maar ffp2-mondkapjes gebruiken, medische mondkapjes. Dus u hebt inmiddels twee jaar lang minderwaardige, eigenlijk dus ongeschikte mondkapjes gebruikt die overigens gedurende die jaren wel door datzelfde OMT werden aangeprezen. En nu worden dezelfde medische mondkapjes verplicht die u de afgelopen twee jaar juist helemaal níet mocht dragen. Wat zeg ik? Een ffp2-masker was iets waarvoor u zelfs een boete kreeg!

De Drogisterij-vertegenwoordigers zijn nu helemaal in de stress want ze hebben deze kapjes nauwelijks. Maar Hugo de Jonge heeft er nog miljoenen van in een pakhuis liggen. Zou dat de reden zijn? Met de groeten van Sywert…

Ik schreef er gisteren al over: Groningen. Duizenden mensen in onafzienbare rijen om een aanvraag te kunnen doen voor een tegemoetkoming van € 10.000,-. Na een dag schuifelen in de kou, bleek voor de helft van die mensen dat ze weer achter het net visten; een pot met € 300.000.000,- was in recordtijd helemaal leeg.

Ondertussen overtrad de Rutte-club vorige week weer eens een belofte. Ze gaan opnieuw gas uit Groningen pompen, alle gevaren ten spijt. Schijt aan de Groningers, leve het nieuwe elan!

Overheidsgeweld? Jazeker. Nadat een observator van de VN de euvele moed had om Nederlands politiegeweld met knuppels, stalen neuzen en een aangesleepte politiehond tegen een op de grond liggend en zich niet verwerend slachtoffer te benoemen als het ergste politieoptreden sinds de dood van George Floyd, vielen alle politiebobo’s en vakbondsbonzen over hem heen. EENVandaag deed gretig mee. Schijt aan de wettelijke geweldsinstructie!

Wie de beelden nog eens goed bekijkt, zal moeten toegeven dat je dit met de beste wil van de wereld geen proportioneel geweld meer kunt noemen.

Gelukkig werd vandaag bekend dat onze politie tasers krijgt. Dat Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat tasers agressie bevorderen en dat agenten er daar vaak veel te snel naar grijpen, doet kennelijk niet ter zake.

Maar de intrekking van een bijstandsuitkering door de gemeente Ridderkerk slaat werkelijk alles. Mevrouw is mantelzorger en koopt wekelijks een stukje kaas voor haar moeder. Met de bankkaart van haar moeder. Dat mag niet. Ze kan namelijk niet bewijzen dat ze die kaas ook daadwerkelijk en op dezelfde dag aan haar moeder heeft gegeven. En dus is haar uitkering ingetrokken.

Dus hé, Franc Weerwind! Allemaal heel leuk, hoor. Mooie tweet en een mooie foto van je eerste werkdag. Fijn dat je er zo trots op bent om met dit stelletje plucheklevers in één kabinet te zitten. Maar wil je er dan wel voor zorgen dat de rechten van de hierboven genoemde mensen geen geweld wordt aangedaan? ‘Zo waarlijk helpe mijnGod almachtig.’ Toch? Dus ga hier eens heel snel iets aan doen, minister van Rechtsbescherming!

Verdorie! Lees ik op de valreep dat het toch nog erger kan. In Canada, dat wordt geregeerd door de illegitieme zoon van Fidel Castro, heeft zijn overheid besloten om niet gevaccineerden in elk opzicht het leven à la Macron zuur te maken. En iedereen moet mee doen. Daarom moeten in een daar gevestigd Ronald McDonald-huis verblijvende niet gevaccineerden worden verwijderd, zowel kinderen als ouders. En dus kreeg een vader een brief dat zijn zoontje van vijf jaar oud, een leukemie-patiëntje, het Ronald McDonald-huis moet verlaten.

Ik trek mijn woorden terug, Ridderkerk slaat niet alles. Er zijn toch werkelijk nóg grotere idioten op de wereld…

Geschreven door