SC Buitenboys kampioen na prachtig seizoen

SC Buitenboys speelt komend seizoen in de tweede klasse. De ploeg van trainer Mark Steur snakte naar het kampioenschap en kreeg dat ook. Als je het hele seizoen de toon aangeeft is dat zeker terecht. Kadoelen dat onderaan staat in 3B kreeg weinig kans om de koploper te verrassen.

Eenrichtingsverkeer

Een duel met de hekkensluiter leek de ideale gelegenheid voor Buitenboys om een mooie wedstrijd op de mat te leggen en zo de titel binnen te halen. Het was vanaf de aftrap eenrichtingsverkeer. In de beginfase werd er een goal van Buitenboys afgekeurd door buitenspel maar later lukte het wel om de score te openen. Na  een half uur spelen kwam de 1-0 van de voet van good old Collins John. Niet veel later was ook 2-0 een feit, nadat Gianni Rellum eerst nog de lat raakte, zorgde John voor zijn tweede van de wedstrijd. Voor de rust wel kansen om de voorsprong te verhogen maar het bleef bij deze stand.

Hattrick Collins John

Ook in de tweede helft duurde het even voordat er weer gescoord werd. In de 62e minuut maakte John zijn derde van de wedstrijd en had hij de hattrick te pakken. Niet veel later ook nog de 4-0 door Gianni Rellum. Kadoelen beet nu even van zich af en kreeg een mogelijkheid maar deze poging werd knap gestopt door Rick van Dekken. De wedstrijd kabbelde naar het einde en toen het laatste fluitsignaal klonk was iedereen bij Buitenboys in extase en kon het feest beginnen. Een prachtige afsluiting van het seizoen en kon niet veel later de champagne vloeien en ging de ploeg van Mark Steur helemaal los want men had een prachtig seizoen afgesloten met de hoofdprijs.

Komend seizoen dus tweedeklasser en de Almeerders zullen zeker een aanwinst zijn in deze klasse.