Dag van de Bouw: HIGHnote | Column Tjeerd Herrema

Wat is er op deze dag leuker dan het project HIGHnote te bezoeken waarvan jezelf in 2017 initiatiefnemer bent geweest.

Pas na de zomer 2023 is deze hoge noot een bewoond nieuw herkenningspunt richting centrum via de Cinemadreef. Een buitenbios op het voorpleintje daar zou natuurlijk helemaal een prachtige passende afronding zijn.

Met 157 appartementen voor starters op de woningmarkt waarvan 67 volgens het Friends-concept, de populaire tv-serie waarin vrienden samenwonen met gedeelde voorzieningen. Deze groep heeft HOGE nood op de woningmarkt. De oppervlakte varieert van 68 tot 108 m2 dus geen ‘kippenhokken’ met voor iedereen een eigen doucheruimte. Zorg is er wel over de huurprijs waar de verhuurder op de website maar geen helderheid over geeft. Van de 157 appartementen zouden 115 een huurprijs tot € 1.000 krijgen (middeldure huur heet dat in vakjargon) en 42 boven dat huurniveau. Hopelijk heeft de gemeente dat bij de latere gronduitgifte ook goed vastgelegd. Alleen zo wordt vriendschappelijk wonen ook wonen tegen een vriendschappelijke huurprijs.

De aanvankelijke ontwikkelaar AM heeft trouwens het project al weer doorverkocht aan Rockfield Real Estate. Zo gaat dat in de vastgoedwereld, dat heeft meestal een prijsverhogend effect. De realisatietijd van start tot oplevering van ruim 6 jaar laat zien dat hoogbouw veel tijd vraagt aan voorbereiding en bouwtijd. Goed om te beseffen met veel hoogbouwprojecten momenteel rond het station Centrum. De door het stadsbestuur beloofde grote aantallen woningen liggen dus nog vele bouwjaren in de toekomst, nog los van de betaalbaarheid van die woningen.

https://www.bam.com/nl/pers/persberichten/2021/1/am-verkoopt-highnote-almere-met-157-huurappartementen-aan-rockfield-real
https://www.highnote.nl

Geschreven door