Môgge Almere… | Column Ton Theunis

Houd jij je tampeloeres lekker voor jezelf…

Nou, ik zal maar meteen beginnen met me te verontschuldigen voor wat ik nu ga schrijven. Want wat ik ervan vind, schijnt erger te zijn dan waar ik iets over vind. Ik wil ook niet als iemand met onbegrip overkomen.

Ik heb niets tegen mensen met andere seksuele behoeften, noden, wensen, verlangens en geaardheden. Ik ben van mening dat die mensen evenzeer deel uitmaken van de diersoort homo sapiens. Dat men mag zijn wie men wil zijn, vind ik dus ook. Zolang men anderen het leven maar niet vergalt, hetgeen bijvoorbeeld voor pedoseksuelen geldt die een vernietigend effect op kinderen kunnen hebben.

Maar.. waarom is het noodzakelijk om anderen te confronteren met je blote leuter? Wie zoiets in het Mandelapark doet, wordt opgepakt. Maar op een mansgrote poster bij het station is het plots ‘geweldig’ en ‘kunst’ en een ‘oproep voor begrip’, zelfs voor ‘meer verdraagzaamheid’?

Daar ben ik echt klaar mee! Dat loopt maar te blaten over ‘gelijkheid’? Nou, kennelijk gaat gelijkheid voor dit soort ‘gerechtvaardigde acties’ niet op.

Want als Hunkemöller een mevrouw op een poster zet met een iets te doorschijnend slipje over haar vagina, staan zowel de reclamecodecommissie als de hele feministische beweging te steigeren.

Maar deze meneer/mevrouw (doorhalen wat niet verlangd wordt) wenst zijn/haar (nog) complete hang- en sluitwerk in het kader van de zo gewenste gelijkheid aan gans het volk te tonen.

Dat dat zeer ongewenst is, als erg storend wordt ervaren door anderen, daar trekken deze gefotografeerde persoon en de organisator zich niets van aan. Dat kinderen worden gevrijwaard van vrijelijk op straat opgestelde lapzwansen, lijkt voor deze potloodvent/vrouw/anders niet van enig belang.

Dat sommige slachtoffers van verkrachting of ander misbruik echt getroffen kunnen worden door dit soort obscene acties, is plotsklaps ondergeschikt aan ‘het groter belang’.

Ik hoor echter niemand opkomen voor het recht van andere mensen om van dit soort confrontaties verschoond te blijven. We moeten het juist heel normaal vinden allemaal en anders gewoon onze bek houden, intolerante, burgerlijke, discriminerende simpele zielen die we zijn. Je hoéft er toch niet naar te kijken?

Een televisie kun je uitzetten en je computer ook, maar wie bedenkt nou om deze piezelieris-poster mans/vrouws/heel-hoog in het openbare straatbeeld te zetten? Hoezo?

Gelukkig heeft onze burger(stief)moeder -van mij mag ze Almere adopteren- ingegrepen en dat reclamebord elders doen plaatsen, maar het gaat me om de actie zelf.

Als je je klok- en hamerspel zo graag aan anderen wilt tonen: Almere heeft een prima nudistenvereniging. Ga daarheen of begin een praatgroep of zo.

Maar als zo’n LHBTQI++-club denkt dat voor hun jubelende jodokus de vlag uitgestoken wordt en dat die gaat bijdragen aan de acceptatie van ‘anders geaarden’, dan zit men er toch echt volkomen naast.

Bij mij in elk geval wel. Ik ga eerder twijfelen over de bewering dat het echte acceptatie is die men hoopt te verwerven. Of men werkelijk gelooft voor vol te worden aangezien, als serieuze gesprekspartner, door het tonen van een roompotroerstaaf.

Of dat dit soort publicaties wordt misbruikt door seksueel gefrustreerde mensen die de strijd van ‘anderen’ aangrijpen voor een ordinair staaltje potloodventerij.

Opkomen voor jezelf en voor meer onderling begrip is een goede zaak, maar houd wel je tampeloeres in je broek/kilt/jurk/rok. Houd je fatsoen. Dan doe ik het ook…

Geschreven door