Waterwijk laat DESTO puntloos achter.

In de zaterdag tweede klasse is ASC Waterwijk de tweede helft van de competitie goed begonnen. De Almeerders bleven na 90 minuten met 0-1 aan de goede kant van de score tegen het Utrechtse Desto.

Veel druk.

Op een slecht bespeelbaar veld was Waterwijk vanaf het begin de betere ploeg. De ploeg uit Utrecht begon zeer behoudend en dat gaf Waterwijk de kans om druk uit te oefenen wat dan ook aardig lukte. Soms kwam de thuis er wel gevaarlijk uit en scoorde men bijna uit een scrimmage maar verdedigend loste Waterwijk deze situatie op. Uiteindelijk ging de rust met 0-0 in.

Toonaangevend.

In de tweede helft was Waterwijk weer de toonaangevende ploeg en een afstandsschot van Barry Smitz op aangeven van Douwe Willemars verdween achter de Desto-doelman : 0-1 Niet veel later was er ook nog een niet te missen kans van Gary Bouwmeester na een mooie actie van Ryannique Inge maar dit leverde geen tweede goal op voor de Almeerders.Hierna drong bij vlagen de thuisclub behoorlijk aan en bleef het spannend. In de  slotfase waren er nog mogelijkheden voor beiden clubs maar Watertwijk hield stand en trok de winst verdiend over de streep.

Waterwijk blijft ondanks deze winst in de middenmoot staan en ontvangt komende wedstrijd koploper CSW.