Matig veld doet Forza Almere de das om.

Op een slecht veld moest Forza Almere zaterdag aantreden tegen De Vecht.Het slechte ongelijke veld deed de Almeerders geen goed en moest men met een nederlaag genoegen nemen.

Vanaf begin werd door Forza de aanval gekozen. In de 2de minuut werd Yaniro Elmont al weggestuurd door Anfernee Mase, maar was de pass te onzuiver en verdween uiteindelijk over de achterlijn. In de 7de minuut werd de verdediging van de Vecht goed afgejaagd en Sylvan Speelman kwam vrij, haalde verwoestend uit maar de bal kwam op de lat terecht.

Diverse kansen.

Regelmatig werd de bal door Forza veroverd en liep de tegenstander achter de feiten aan waardoor zij uiteindelijk meer fouten maakten dan Forza en er ontstonden wel wat kansen, maar het net kon nog niet gevonden worden. De Vecht kreeg ook wat kansen; een corner werd niet goed verwerkt en de bal werd uit de kluts naast geschoten. Later nog een vrije trap die gered werd door Forza keeper Quincy Ceder. In de 37ste minuut kan Sem Molhuizen doorstomen en moet eigenlijk schieten , maar besluit toch de bal af te leggen en op het laatste moment wordt de bal tot corner verwerkt. Dit had de 0-1 eigenlijk moeten zijn. Ruststand 0-0.

Forza had moeite met veld.

In de tweede helft direct een schot van de Vecht en in de 65e minuut een mooie combinatie tussen Tim van Eeden en Sylvan Speelman, maar de schuiver richting verre hoek kan gepakt worden door de Vecht keeper. Voetballend is Forza eigenlijk iets beter, maar de Vecht speelt vaker op dit veld en weet daar toch in de 16de minuut gebruik van te maken door wel op de keeper te schieten en een vreemde sluit op het veld zorgt ervoor dat de thuisclub op 1-0 komt.

Tot die tijd geloof dat het goed zou komen, maar dan moet je er twee scoren in het laatste half uur, dus extra aanvallende impulsen. Het zware veld was ook een aanslag op de benen. Twee Forza spelers moesten er met hamstring klachten vanaf en ook Timothy Legiman moest geblesseerd het veld verlaten. Uiteraard vielen er op het einde gaten als je steeds meer gaat aanvallen en uiteindelijk wist de Vecht hiervan te profiteren door de 2-0 te maken. Forza kwam dit niet meer te boven en moest dus een 2-0 nederlaag incasseren.