SC Buitenboys verliest voor derde keer op rij

In de zaterdag 2e klasse B heeft SC Buitenboys weer geen winst kunnen boeken en moest tegen PVCV met 2-1 het onderspit delven. Ook nu weer was het spel onsamenhangend en kwamen er veel ballen niet goed aan. Door deze nederlaag moeten de Almeerders oppassen niet verder af te zakken.

Keepers wisseling.

De beginfase kenmerkte zich doordat beiden teams aardig aan elkaar gewaagd waren en waren er wat mogelijkheden voor beide doelen. Bij Buitenboys stond Rick van Dekken weer onder de lat nadat hij lange tijd geblesseerd was geweest. Surainy Carolus moest dan ook weer op de bank plaatsnemen.

De thuisclub wist halverwege de eerste helft wel de leiding te nemen door hun spits Lars Versteeg :1-0. In deze fase was Buitenboys wel meer in balbezit maar soms was het spel te onzuiver en hanteerde men te vaak de lange bal. Kansen waren er de eerste helft zeker wel voor PVCV maar de afronding liet veel te wensen over.

Reddingen.

Na de rust ontlopen beide partijen elkaar niet zoveel maar kreeg PVCV wel weer de betere kansen maar Buitenboys-doelman  van Dekken redde tweemaal fraai en bleef de 1-0 derhalve op het scorebord staan. Ook diverse corners van de thuisploeg leverde geen goal op. Buitenboys bleef hard werken voor de gelijkmaker maar had moeite om tot scoren te komen. Dat deed de thuisclub in de 82e minuut echter wel en was het Sven Oorschot die uiteindelijk door een slechte dekking de tweede goal voor PVCV scoorde :2-0. Buitenboys wisselde diverse spelers en kwam ook Rowdy Moorman nog binnen de lijnen en leek er wat meer druk op het doel van de thuisclub te komen. Maar uit een counter was het weer Rick van Dekken die erger voor de Almeerders voorkwam, met een kopbal wist Moorman uiteindelijk wel de “aansluiter” te maken en deed Buitenboys er alles aan om nog een punt aan dit duel over te houden maar dat liet PVCV niet toe en bleef het bij deze stand en was de derde nederlaag een feit. Oppassen nu voor Buitenboys om niet verder af te zakken.

Komende zaterdag wacht Buitenboys weer een pittige tegenstander als men Victoria ontvangt wat in de top vier staat.