SC Buitenboys sluit seizoen met winst af

Tweedeklasser Buitenboys dat al wist dat men de nacompetitie inging voor lijfsbehoud wist het laatste competitieduel tegen en bij CSW winnend af te sluiten, met 0-2 was men de ploeg die uiteindelijk wel tot scoren kwam.

geconcentreerd

Het werd een duel waarin de thuisclub in de eerste helft het meeste balbezit had. Buitenboys begon zeer geconcentreerd aan dit duel en was gevaarlijk in de counter. De ploeg van Dennis Verwer werkte hard en gaf weinig weg, een glijpartij bij Buitenboys zou zomaar tot de 1-0 kunnen leiden maar dat gebeurde niet doordat doelman Rick van Dekken uitstekend ingreep. CSW bleef druk houden op de Almeerders maar Buitenboys kwam er voetballend steeds goed uit en kwam ook steeds meer voor het CSW doel maar treffers leverde het de eerste helft niet op.

Minder grip

Na de rust had CSW minder grip op het spel en liet Buitenboys meer zien en kwam ook tot scoren toen Jesse Addah snel in de tweede helft het net wist te vinden voor de Almeerders:0-1. CSW kwam daarna sterk terug maar kon niet echt in haar spel komen doordat Buitenboys goed stoorde en direct de aanval zocht. Er kwamen aardig wat kansen en uiteindelijk was het Giovanni Kasanwirjo die de stand van dichtbij kon verdubbelen :0-2. CSW zette hierna nog wel veel druk maar kwam uiteindelijk niet tot scoren en speelde Buitenboys een gewonnen wedstrijd.

Komende zaterdag begint de nacompetitie en ontvangt Buitenboys op sportpark Polderkwartier DEM uit Beverwijk. Bij verlies zal de Almeerse ploeg degraderen naar de derde klasse. Dit duel begint om 14:30 uur.