Waterwijk vrouwen verpletteren sv Ouderkerk: Hattrick voor Saskia Vermeulen !

De dames van ASC Waterwijk hebben tegen sv Ouderkerk flink uitgehaald. Ondanks een onvolledige selectie, aangevuld door de VR-2, toonde Waterwijk vastberadenheid tegen deze geduchte tegenstander.

Gemotiveerd sv Ouderkerk

Vanaf het eerste fluitsignaal werd koploper Waterwijk getest door de gemotiveerde thuisploeg, die geen millimeter ruimte gaf en niet schroomde fysiek contact te maken. Waterwijk hield stand en liet de bal snel rond gaan, op zoek naar openingen. Het was “scherpschutter” Saskia Vermeulen die in de 17e minuut met een prachtig afstandsschot de ban brak, waarmee de Almeerse vrouwen de leiding namen.Ouderkerk liet zich niet uit het veld slaan en ging nog feller de duels aan, maar Waterwijk met Vermeulen in de ploeg dacht daar anders over en bleek ongrijpbaar. Tot twee keer toe maakte zij nog geweldige treffers voor de rust, en had ze een hattrick te pakken en zette Waterwijk op een comfortabele voorsprong van 0-3.

Controle over de wedstrijd

Na de rust zette Ouderkerk alles op alles om terug te komen, maar Waterwijk bleef kalm en controleerde de wedstrijd. Het was Joy Ugwa die in de 83e minuut uit een snelle counter de score uitbouwde naar 0-4, waarmee de wedstrijd definitief werd beslist en bleef men ongeslagen.De trainers van Waterwijk waren vol lof over de prestatie van hun team, evenals over de waardevolle inbreng van de VR-2 speelsters.  Met de stadsderby tegen Buitenboys op 6 april in het vooruitzicht, gaat Waterwijk vol vertrouwen deze wedstrijd in om de ongeslagen status vast te houden.