Beloning 10.000 euro voor tip Ben Hamou

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die tot de arrestatie leidt van Youseff Ben Hamou. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De 25-jarige Ben Hamou wordt verdacht van een dodelijke schietpartij in Almere Stad op 21 december vorig jaar. Ondanks 15 tips is hij nog niet aangehouden.

De schietpartij vond plaats in een woning aan het Stadhuisplein in Almere en volgde op een mislukte drugsdeal. Een 35-jarige man uit Utrecht kwam door schoten om het leven. In januari is in deze zaak al een 20-jarige man uit Amsterdam aangehouden.

Ook andere delicten
De 25-jarige Hamou uit Amsterdam heeft in de gevangenis gezeten na een veroordeling voor wapen- en munitiebezit en een poging woningoverval. Het onderzoeksteam verdenkt de man ook van het beramen van een roofmoord op een van drugshandel verdachte inwoner van Almere.

De politie waarschuwt dat Hamou vuurwapengevaarlijk is en een geoefend vechtsporter. Daarom moeten mensen hem niet zelf benaderen.

Geschreven door