Nu de Floriade er toch komt; vooruit met die geit, college en BV hou op met mekkeren | Column Tjeerd Herrema

Maak dan van dat weinig innovatieve kleine kabelbaantje dat in tegenstelling tot het oorspronkelijke plan geen enkele relatie met de stad meer heeft en na 6 mnd weer weg is, dan ook iets echt spectaculairs. Twee suggesties:

1. Trek de kabelbaan door langs Overgooi.

* Kan iedereen Almere’s eerste miljonairswijk van bovenaf bewonderen met villa en zwembad en ongestoord op zijn Hollywoods miljonairs spotten, komen de celebraties vanzelf.
* Zal zeker de terugval in toeristen door de bijgestelde Floriade blijvend compenseren voor jaren.
* Kunnen Annemarie Jorritsma, Bas ten Brinke en Adjiedj Bakas de hele dag naar hun Floriade speeltje kijken en zullen vast geen bezwaar maken.
* Helpt de enorm negatieve grondexploitatie voor de rijken te verminderen omdat de Miljonairswannabe’s graag daar vervolgens willen komen wonen.

2. Verbindt het kabelbaantje met de langste Skydive ziplijn (2.27 km) van Nederland en vlieg als een Flevolandse kiekendief van het zakelijke hoogtepunt WTC (120 meter) naar het groenste diepstepunt Utopia op de Floriade (Weerwater) de diepste punt door opgraving.

mocht u andere begrijpelijke associaties met dat begrip hebben). Een variant vanaf het vergroende Esplanade waar nog te weinig te beleven is kan ook.

* Heeft de stad er nog wat aan, nu alleen een kabelbaantje over de A6 op de Floriade voor 6 maanden.
* Compenseert flink en blijvend de vele verloren toeristen door het bijgestelde Floriadeconcept.
* Kan iedereen de jongste groenste grote stad van Nederland ongestoord als de kiekendief van boven bewonderen. Citymarketing is al enthousiast. Ecotoeristenland Costa Rica ging u voor.
* Hebben de Urban Greeners weer doel en richting bij de ontvangst op Utopia en het levert voor de afwisseling nog geld op ook.

Zo wie nog beweert dat ik niet creatief meedenk moet zijn mond houden.
Het vraagt vooral omdenken, humor en lef en wat ombuiging van geld van adviseurs en communicatiebureaus naar concrete projecten. Omdenken is niet veel meer geld uitgeven aan communicatie, dat is juist systeemconformdenken.

Geschreven door