Beheerder Radio automatisering

Omroep Almere is op zoek naar een vrijwilliger die verstand heeft van radio automatisering. Wij werken met PC Radio en hebben een radiostudio met drie microfoons, drie schermen voor de radio automatisering, twee kleine computers voor de DJ’s en een video computer met hierop drie vaste camera’s. Tevens zijn er in de studio twee computers beschikbaar voor de DJ’s. De apparatuur is aangesloten op een professionele mengtafel die is ingebouwd in de tafel. Hier bedient u de jingles, bedjes en regelt u de geluidssterkte van alle aangesloten apparatuur. Op de tafel zijn twee Voip telefoon lijnen aangesloten zodat de DJ/programmamakers interviews kunnen houden van buiten de studioruimte. Ook vallen onder je verantwoordelijkheid de drie audiostreams die we gebruiken.

1 de hoofdstream van Almere on Air, met een luistercapaciteit van 1000 slots

2 de stream van Pro Almere Deze heeft thans een capaciteit van 100 slots. Vanuit het gebouw van Pro Almere aan de Bachweg worden tijdens schooldagen tussen 11-13 uur radio gemaakt voor en door de leerlingen. Omroep Almere verzorgt de apparatuur en ook onderhouden we de stream.

3 voor externe activiteiten hebben we een evenementenstream. Deze kunnen we op locatie plaatsen om bijvoorbeeld live verslag te doen van een voetbal, hockey of andere sportwedstrijd. Die set omvat een speciaal mengpaneel, twee studiomicrofoons, hoofdtelefoons, en een laptop om info te zoeken en die zet de uitzending via het internet naar onze stream provider. In de studio wordt dan die verbinding de uitzending ingeplugd.

Daarnaast zal u worden toegevoegd aan het technisch team om de gehele automatisering te kunnen afhandelen. De netwerkwerkzaamheden omvatten het onderhouden van onze twee externe webservers, Thans draaien we met twee externe servers, Hierop draaien bv onze uitgebreide website, uitzending gemist programma, gesproken nieuws en op dit moment worden onze standaardfiles ook straks in de cloud opgeslagen.

Intern hebben we tevens een eigen netwerk draaien. Bestaande uit een aantal permanent draaiende servers, zoals Radio automatisering, Video streaming, centrale sound compressor, maar ook diverse microfoon processoren. Tevens zijn in de studio diverse kleine computers nodig voor opzoekwerk door de DJ’s. Deze apparatuur is via een switch extern te benaderen. De switch werkt op IP basis

Het gehele technische pakket ligt bij onze uitzending en beheer techniek.

Wij zijn met spoed op zoek naar personen die op vrijwillige basis ons team komen versterken. Je moet ook willen acteren als er een storing is en die gezamenlijk met je collega’s willen verhelpen.

Heeft u interesse in deze vrijwilligersfunctie neem dan contact op met Cor Toorenburg (HfdRedacteur) 0647324558 of met Beau de Bruijn 036-3690074

Wilt u solliciteren stuur uw cv met foto naar HRM@omroepalmere.nl Met klem vragen we ook vrouwen en mensen van andere nationaliteiten te solliciteren.

Geschreven door