Opnieuw tientallen coronabesmettingen, met name in Almere en Lelystad

In de afgelopen week zijn er opnieuw tientallen nieuwe corona besmettingen vastgesteld in Flevoland. Hoeveel precies is momenteel niet duidelijk, dit komt volgens GGD Flevoland door een invoerfout bij het RIVM. Hierover komt waarschijnlijk woensdag meer duidelijkheid.

In eerste instantie meldden we 69 nieuwe besmettingen over de afgelopen week in Flevoland. Daarvan zouden er 57 in Almere zijn, elf in Lelystad en één in Noordoostpolder. De aantallen in Almere en Lelystad worden hoogstwaarschijnlijk woensdag gecorrigeerd. GGD Flevoland laat weten dat het er minder moeten zijn. De fout heeft zich voorgedaan in de rapportage van de cijfers van maandag 10 op dinsdag 11 augustus. Op deze dag werden er 38 besmettingen in Almere en zes in Lelystad gerapporteerd.

In Almere werden sinds vorige week dinsdag de meeste positieve coronatesten genoteerd. Ook in de gemeente Lelystad kwamen er meerdere besmettingen bij. In Noordoostpolder testte één inwoner positief. In de andere Flevolandse gemeenten bleef het aantal stabiel. Twee weken geleden kwamen er in Flevoland veertig besmettingen bij en in de week daarvoor tien.

De afgelopen week zijn twee Flevolanders opgenomen in het ziekenhuis voor behandeling van COVID-19: een persoon uit Almere en een inwoner van Lelystad. Er zijn de afgelopen week geen Flevolanders overleden aan COVID-19.

De testen hebben landelijk 4.036 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht gebracht. Dat is ruim anderhalf keer zo veel als vorige week. Het officieel vastgestelde aantal besmettingen komt in Nederland op 59.973. Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn meer dan duizend Flevolanders officieel besmet geraakt.

Twee nieuwe ziekenhuisopnames
Tot nu toe is voor 128 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. In Lelystad staat de teller op 64, in Dronten op 30, op Urk op 23, in Noordoostpolder op 14 en in Zeewolde op 12. Landelijk zijn er nu in totaal 11.994 ziekenhuisopnames geweest, dat is een stijging van 38 opnames in een week tijd.

Aantal doden door COVID-19 blijft 93
De afgelopen week kwamen er in Flevoland dus geen nieuwe sterfgevallen door COVID-19 bij. Het dodental blijft daarmee op 93 staan. Het aantal Flevolandse sterfgevallen blijft het hoogst in Almere (32), gevolgd door Lelystad (29), Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (6) en Urk (4).

Landelijk waren er negen coronadoden te betreuren in de afgelopen week, waarmee het totale aantal op 6.159 sterfgevallen is gekomen.

Een coronatest aanvragen kan via het nummer: 0800-1202. Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door