Verlaten strand | Column Gerrit Spilt

Geen duik dit jaar

Het surfstrandje in Almere haven is normaal op 1 januari vol met enthousiaste Nieuwjaarsduikers. De komende nieuwjaarsdag zal dat anders zijn. Dan zal het er uitzien zoals vandaag (Eerste Kerstdag).

Dus ook geen alcoholvrije glűhwein, geen warme chocaldemelk en geen erwtensoep om de kou wat te verdringen.
Het was inmiddels traditie dat de PvdA voor de warme drankjes zorgde, ook dit jaar zouden we dat weerd doen. Helaas kan dat dus niet maar we beloven u dat wij, als de organisatie dat wil, de volgende editie weer van de partij zullen zijn. Om u een beetje tegemoet te komen hierbij een recept voor glűhwein (het is echt lekkerder dan uit een fles).

Recept voor 10 personen

Ingrediënten

  • 3 sinaasappels
  • 3 flessen rode wijn (voor alcoholvrije gebruiken we druivensap)
  • 3 kaneelstokjes
  • 1 citroen
  • 1 appel
  • 1 steranijs
  • 4 kruidnagels
  • 8 eetlepels suiker

Bereidingswijze

Boen de sinaasappelen en de citroen schoon en snijd ze in plakken. Was de appel, verwijder de pitten en snijd hem ook in plakken. Warm de wijn op op een laag vuurtje en voeg de plakken sinaasappel, appel, citroen, kaneel, kruidnagel, steranijs en suiker toe. Zorg ervoor dat de wijn niet gaat koken, dat komt de smaak niet ten goede en dan kan de alcohol vervliegen. Laat het wijnmengseltje nog 30 minuten doorborrelen.

Proost op een gezond en prettig nieuw jaar.

Dit verhaal staat in Roodschrift. Meer lezen? Klik hier.

Geschreven door