Almere Verdient Beter | | Column Tjeerd Herrema

De vorstelijk verdienende afscheidnemende Floriade Expo 2022 directeur Pieter Cloo zit zonder veel weerwoord van Omroep Flevoland echt klinkklare onzin uit te kramen. Waar is de kritische journalist als de burger die nodig heeft?

Zo heeft hij zelf slecht onderhandeld met de kabelbaanman door niet een clausule zoals bij de camping op te nemen dat de BV niet aansprakelijk is voor eventuele vertraging in het publiekrechterlijke vergunningtraject. Waarschijnlijk wou de BV te graag. Maar dat de BV nu de kabelbaanman een schadevergoeding moet betalen is volgens Cloo de schuld van de mensen en partijen die hun vinger opstaken toen de gemeente al te makkelijk de voor iedereen geldende procedures aan de kant schoof. Het zal ook wel door dit onschuldige politieke gedicht allemaal komen (zie onder). Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, vertel toch eens even wat was zijn rol in dit verband?

Het idee van een aantrekkelijke culturele avondprogrammering met bijzondere optredens ontstond in 2016/17 op verzoek van de BV zelf om daarmee een breder aanbod te hebben en meer (andere) bezoekers aan te trekken. Dus een manier om het grootste risico van de Floriade op minder bezoekers te verlagen. Hiervoor werd 3 ton vrijgemaakt en had dus helemaal niets met de hotelfunctie te maken waar Cloo het nu over heeft. Deze kwam pas midden 2018 in beeld door het bod van Amvest waarin 2 torens van houtbouw tijdens de Floriade was opgenomen. Deze konden een hotelfunctie tijdens de Floriade krijgen, dus niet alleen voor de avondprogrammering, en daarna een woonfunctie.

Een aantrekkelijk idee dat dichter bij het bidbook kwam met de Floriade als stad van de toekomst. Met de oude RvC was afgesproken dit idee uit te werken maar deze uitwerking is er nooit gekomen. Cloo wou als adviseur alleen maar een klassieke Floriade zonder moderne fratsen en heeft zich hier altijd tegen verzet. Toen hij tot mijn stomme verbazing zonder concurrentie tegen een absurde vergoeding directeur werd kon hij helemaal aan de verkeerde touwtjes trekken. Nu de avondprogrammering, die dus niets met de hotelfunctie te maken heeft, niet door dreigt te gaan neemt automatisch het risico op minder bezoekers weer toe waardoor de risicoreservering van de gemeente omhoog moet gaat.

Niets van dit alles staat in de ‘mooi weer voortgangsrapportage’ die Cloo aan de raad heeft gestuurd. Alleen de succesen zijn daarin opgepoetst en geen nieuwe tegenvallers. Te mooi om waar te zijn. Die worden allemaal of naar de volgende rapportage geschoven wanneer de raad geen kant meer op kan of ze worden onder het tapijt geschoven. Even onder het tapijt kijken kan geen kwaad bij deze directeur die een bewezen reputatie heeft van onjuiste informatieverstrekking aan de politiek (zie een eerder bericht).

Dat vuil ligt niet aan de schoonmakers die tegen minimumloon of net daarboven elke dag hun stinkende best doen, maar daarvoor moet naar de vorstelijk verdienende directeur gekeken worden die eerder 5 grote sponsors aan de raad beloofde maar met de publieke buit binnen al voortijdig zijn hielen licht voordat zijn incompetentie voor deze klus kan blijken. Almere Verdient Beter

Kans op avondprogramma Floriade ‘heel klein’ https://www.omroepflevoland.nl/…/kans-op-avondprogramma…‘Floriade moet schadevergoeding betalen aan fabrikant kabelbaan’ https://www.omroepflevoland.nl/…/floriade-moet…

Geschreven door