Beste Tjeerd, Van harte gefeliciteerd alvast met je 60ste verjaardag | Column Tjeerd Herrema

Een mooie rijke leeftijd met mooie jaren voor de boeg, zo de Here wil.

Ik kom niet met lege handen of lege verkiezingsbeloften maar mag je namens het Kabinet een upgrade aanbieden in ons vaccinatieprogramma dat voor de zorgvuldigheid wat traag is gestart maar inmiddels als Red Bull vleugels heeft gekregen. Je behoort nu tot de selecte groep die het AstraZenicum-vaccin gratis krijgt toegediend. Niet één keer maar zelfs tweekeer. Dat was het goede nieuws.

Het slechte nieuws is dat ik geen idee heb wanneer je verjaardagscadeau komt. Het bedrijf dat het zou leveren heeft nog maar 10% geleverd van de 4,2 mln dosis die ik dit kwartaal bij ze heb besteld. Mijn groot vertrouwen in de marktwerking wordt zo zwaar op de proef gesteld. Ik heb zelf aan markt nog het laatste stukje van de eigen vaccinfabriek verkocht toen de coronacrisis begon. Zoals jij met 60 levensjaren weet zit in elke beproeving in het leven ook een les. Ik wens je een mooie verjaardag toe.

Ik begrijp dat je prachtig symbolisch je eigen levensboom gaat planten na eerder een beuk in Floriadegrond onder het motto ‘De beuk erin’. Een motto dat ik zal onthouden. Die beuk hielp wel ook al was het maar tijdelijk. Een beetje zoals het vaccin ook werkt.

Hopelijk zal je nieuwe boom de levering van mijn cadeau aan jou ook versnellen, al is jouw  levensboom de treurwilg vast weer één van je vele grappen over mijn vaccinatieprogramma. Het zij zo. Ik wens je nog vele jaarringen toe.

Namens het Kabinet,
de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport  

Geschreven door