Solidariteit | Column van Gerrit Spilt

Twee mooie verhalen die ik vandaag te horen kreeg.

Aan het begin van de Corona-crisis is de PvdA in Almere een actie gestart voor de voedselbank. Omdat inzamelen bij supermarkten niet langer mogelijk was zijn er een aantal inleverpunten opgezet waar mensen hun bijdragen voor de voedselbank af kunnen geven.

Vandaag twee bijzondere bijdragen.

Bij een van de inleverpunten komen regelmatig leden van een kleine Chinese christelijke kerk wat afgeven. Ook vandaag was dat het geval. Een van de jongeren van deze groep was jarig en heeft voor zijn verjaardag een bijdrage voor de Voedselbank gevraagd.

Bij een inleverpunt in Poort had men eten besteld bij Taj Mahal, toen de bezorger zag dat hij bij een inleverpunt eten kwam afgeven was de spontane reactie: “Houd u het geld maar en koop er boodschappen mee voor de Voedselbank.”.

Zomaar twee momenten waar ik dan weer wat vrolijker van word omdat ook in deze voor velen lastige tijden de bereidheid om anderen te helpen aanwezig blijkt.

Zelf was ik vandaag ook bij de Voedselbank om wat spullen die bij ons afgeleverd waren af te geven. De rij was langer dan ik eerder had gezien. De actie die nu bijna een jaar loopt blijft dus nodig.

Wilt u ook een bijdrage leveren kijk dan hier voor de inleverpunten.

Geschreven door