We hebben het veel te complex gemaakt | Column Johan de Leeuw

Alles hangt met alles samen en dat zijn we vergeten. Eén stukje uit de puzzel en je hebt een lelijk plaatje. We leven 2000 jaar na Christus maar nog steeds heerst er slavernij. We zijn met ons allen de slaaf van de financiële instituties en geld is belangrijker dan alles. Geen geld? Ga jij maar rustig in je hoekje zitten en als je niet meer beweegt halen we je wel op voor je plechtige crematie.

Dit geld natuurlijk niet voor een klein deel van de bevolking. Die bezitten zowat alles en delen? Ho maar. Wat is nu belangrijker? De volksgezondheid of je uitje in het Vondelpark. Vraag het maar niet aan die jongelui want ze zitten vol met pillen. Op de één of andere manier hebben ze misschien wel geld te veel. In ieder geval zijn hun antwoorden in de media dom en meer een egotrip.

Maar ook de ouderen kunnen er wat van. Bekende mensen zoals Baarsma en Teulinks doen plotseling of ze jong zijn en net zijn afgestudeerd aan de kleuterschool. Zouden ze in hun  broek gepoept hebben? En nu moet Nederland herstellen van herstel.nl

Wij burgers zouden er voor moeten zorgen dat de bestuurderspartijen als D66,GL,VVD, PvdA en CDA uit hun bubbel komen van de vorige eeuw. In de 20e Eeuw hebben ze kans gezien een betere maatschappij te bouwen maar hun denken en doen passen niet meer in het heden van de 21e Eeuw.

We moeten die partijen van binnenuit veranderen want hun eigen vermogen voor verandering is 0,0. Dat kunt u zien in de kleuterspeelplaats met de naam 2e kamer der staten generaal. Belachelijke naam trouwens. Maar ik zie nog iets. Jaren lang zijn de ondernemers zo wat heilig verklaard. Het lijkt wel een kerkgenootschap. Mijn vraag aan de ondernemers is deze; u moet kiezen tussen algemene volksgezondheid of het voortbestaan van uw eigen zaak. Waar kiest u voor?

Geschreven door