Briefje van de Nestor aan de meerderheidsdictatuur | Column Johan de Leeuw

Nou jongens en meisjes, gelukt dankzij de thuisblijvende kiezers. Een klein sektarisch partijtje verkrijgt een meerderheid ten koste van ouderen die veilig aan de waterkant een hengeltje willen uitleggen. De SP die bouwen kan vergeten en de woningarmoede niet aanpakt en leefbaar kan doorgaan met uitsluiting en faciliteren van Oosterwolde types.

De enige in die club die weel wat ze doet is de Raadsvrouw. En het CDA, nou daar zeg ik niets van. Die glimlachen en ik vind beide raadsleden wel sympathiek. Hallo D66, zijn jullie er ook weer. Wel mooi hoe jullie met niets in de coalitie komen en de tijd rustig uitzitten. Intussen wel Almere overladen met studenten en loze kreten over inclusieve stad. Jullie bedoelen seks in de City met iedereen maar ja dat is niet inclusief maar gewoon gezellig.. Het liefst uit het buitenland. En dan, de Lady van Almere. In meerdere opzichten een boegbeeld. Altijd glimlachend , vooral als ik het woord voer. Volgens mij heeft zij me door en zijn wij samen de lachende derde. Zij sluizen miljoenen door naar hun doelgroep en ik neem ze in de maling. (oeps, een bekentenis)

De VVD zal ongetwijfeld in 2026 constateren dat de woningnood nog hoog is en dat is goed voor hun achterban. Dan blijven de huisprijzen immers hoog. Terecht opgemerkt beste lezers. Ook de CU zit in de coalitie. Tja volgens de bijbel kan dat niet maar wel aards toch? Die mensen zijn zo lief dat ze echt geen nee kunnen zeggen.  Zeker als ze een wethouder mogen leveren. Dan wel. Ik heb voor de verkiezingen veel gesprekken met Hans gevoerd. Wij waren voor een raadsvrede coalitie met vak wethouders en niet verbonden met partijen. Mooi he beste lezers.

 Nou Hans , huiliehuilie. Totaal mislukt. Oorzaak? Nee geen drank maar wel de CU. Jullie zijn gezwicht. Maar denk aan de spreuk; hij die voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen. Beste Hans ik denk dat jij oprecht een motor was die de agenda van afgelopen donderdag stimuleerde. Maar ja, ook mislukt. Heb je de lichaamstaal van Marco gezien? Heel afwijzend, dat stemt overeen met het uitsluiting idee. Een deel van Leefbaar heeft moeite met andersdenkenden. Die zetten ze weg met belachelijke vergelijkingen. Maar Hans, leuk geprobeerd maar helaas. Deze coalitie is erger dan de vorige en dat was een ramp.

De gouden tip! Sluit partijen uit die andere partijen willen uitsluiten want Leefbaar is overbodig.

Trek een les uit de geschiedenis. Bijna alle dictators kwamen op democratische wijze aan de macht. Poetin, Xi, Erdogan, Orban. Niet te vergeten ome Adolf. Alleen Trump is mislukt. Uitsluiting is het wapen van dictators en leidt tot intolerantie en een on Nederlandse verdeeldheid. Stop daar mee. Red Almere en breek met de dictatuur van de meerderheid. Dat kan niet meer in Almere. Ga voor raad breed denken en ga voor de som der verzamelde Intelligentie. Niet voor partijpolitiek.

Dat is zo vorige eeuw!

Jphan de Leeuw is fractievoorzitter van APOPA

Geschreven door